Στο Μέlo η φωνή της Εντίθ Πιαφ αντηχεί. Η ρομαντική διάθεση, ωστόσο, είναι έκδηλη και μέσα από την προσεγμένη ρετρό διακόσμηση, αλλά και από τη μικρή κουζίνα, η οποία είναι ανοιχτή για τον επισκέπτη. Το Μέlo αυτοαποκαλείται little bakery, ουσιαστικά όμως πρόκειται για ένα κατάστημα που συνδυάζει πολύ περισσότερα. Στο ύψος του Νοσοκομείου Υγεία, στην οδό Κορδελιού, παράλληλη της Κηφισίας, είναι ένας χώρος όπου κάποιος μπορεί να δοκιμάσει υγιεινά σάντουιτς, πίτες, λαχταριστά γλυκά, αλλά και να ψωνίσει σαν να βρισκόταν σε ένα ενημερωμένο παντοπωλείο.
«Το Mέlo ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από έναν χρόνο. Ουσιαστικά προσπάθησα να ξαναζωντανέψω τις μνήμες και τα αρώματα των παιδικών μου χρόνων, τις συνταγές της σμυρνιάς γιαγιάς μου» αναφέρει η ιδιοκτήτρια Μαρία Καλίτση. Κύριο συστατικό της επιτυχίας της είναι το περίφημο ψωμί με προζύμι που φθάνει καθημερινά απευθείας από παραδοσιακό φούρνο της Κορινθίας, βασισμένο μάλιστα σε μια παλιά μυστική συνταγή του 1935.
Δεύτερος πόλος έλξης οι πίτες, που παρασκευάζονται με τις συνταγές της κυρίας Καλίτση στο εργαστήριο με το οποίο συνεργάζεται. Συστήνουμε ανεπιφύλακτα τη λαχταριστή κοτόπιτα και την κολοκυθοτυρόπιτα με ξηρό ανθότυρο. Παραπονεμένοι, όμως, δεν θα μείνουν ούτε οι γλυκατζήδες. Εξαιρετικό το επιδόρπιο γιαουρτιού με φυσικό χυμό και ξύσμα λεμονιού, ο χαλβάς κατσαρόλας με σιμιγδάλι, αλλά και τα γλυκά της Πάστα Φλόρα (κατά κόσμονΙωάννας Χαλμούκη) που κάθε μέρα είναι διαφορετικά. Επόμενος στόχος του Μέlo οι καθημερινές προτάσεις ελαφριών γευμάτων. Ανυπομονούμε. {{{ moto }}}