Την Τρίτη 08 Σεπτεμβρίου ο Πάνος Σκουρλέτης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Ν.Δ., τον Β. Μεϊμαράκη, τα σενάρια συνεργασίας και το περιστατικό με τον Μ. Κεφαλογιάννη{{{ audio1 }}}

Για τα σενάρια κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού

«Την κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού τη θέλουν εκείνοι, οι οποίοι θέλουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση απέναντι στη μέχρι τώρα κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη πρόταση. Διότι, σού λέει, και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, που υπηρέτησαν αυτή την πολιτική, είναι το ίδιο με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε κάνει ξεκάθαρο ότι αυτή η συμφωνία ήταν η λιγότερο επικίνδυνη, επώδυνη, το μικρότερο κακό πού είχαμε μπροστά μας προς τις άλλες επιλογές, αλλά παράλληλα θέλουμε να την υπερβούμε, θέλουμε να δημιουργήσουμε τους όρους απεμπλοκής από τις πολιτικές λιτότητας και παρουσιάζουμε κι ένα παράλληλο πρόγραμμα, που κανείς μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιάσει.

Ως προοπτική, δεν βοηθάει τη χώρα. Μια χώρα, για να διαπραγματευτεί και να κερδίσει πράγματα για την επόμενη μέρα, θέλει μια κυβέρνηση, η οποία θα πιστέψει σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, δεν θέλει μια κυβέρνηση «κουρελού».

Για τον Β. Μεϊμαράκη

«Ο κ. Μεϊμαράκης δεν έχει πιστέψει καν ότι είναι αρχηγός της Ν.Δ. Γνωρίζουμε ότι έχει έναν υπηρεσιακό χαρακτήρα η παραμονή του σε αυτή τη θέση και θεωρώ ότι ο ίδιος, για προσωπικούς του λόγους, ούτε σκέφτεται ούτε θα ήθελε να είναι πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν ουδέτερες πολιτικές. Οι πολιτικές ευνοούν κάποιους και κάποιους άλλους δεν τους ευνοούν, το γνωρίζουμε καλά. Υπό αυτή την έννοια, δεν μπορούν να υπάρχουν οικουμενικές κυβερνήσεις επί μακρό χρονικό διάστημα και εθνικού τύπου.

Νομίζω ότι δεν μπορούμε (να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι με τη Ν.Δ.). Εμείς, για παράδειγμα, θέλουμε να λειτουργήσει η Υγεία, αλλά στηρίζοντάς τη με αντίστοιχες δαπάνες. Όταν αυτό που λέει τώρα η Ν.Δ. στο πρόγραμμα που δεν έχει για την ώρα παρουσιάσει, ότι θέλει να μειώσει κι άλλο τις δαπάνες για την Υγεία, έχουμε διαφορετική προσέγγιση.»

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

«Εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής. Το ΠΑΣΟΚ, ως ένας χώρος, προέρχεται από την ιστορική σοσιαλδημοκρατία, θα έπρεπε το ίδιο να προσπαθήσει να επαναπροσδιοριστεί πολιτικά και να δείξει ότι έχει αντιληφθεί τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος. Αυτό μένει να το δούμε. Στην Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία υπάρχει μια αντίστοιχη κινητικότητα. Εδώ τα βήματα είναι δειλά. Όσο για το Ποτάμι, αφήστε το. Είναι ένα κόμμα, το οποίο δημιουργήθηκε κατ’ εντολή των διαπλεκομένων συμφερόντων. Το θεωρώ από τις πιο επικίνδυνες και αστείες περιπτώσεις. Με το Ποτάμι (να συνεργαστούμε); Η άποψή μου είναι, πως κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό. Τα έχει πει όλα. Επικοινωνιακά είναι κενό περιεχομένου, επικίνδυνη πολιτική είναι αυτή που εκπέμπεται από το Ποτάμι.»

Για το περιστατικό στην ΕΡΤ με τον Μ. Κεφαλογιάννη

«Όταν κάποιος πια κάνει προσωπικούς χαρακτηρισμούς και ξεφεύγει, νομίζω ότι αυτό που επιβάλλεται, είναι να σέβεσαι τους τηλεθεατές πρώτα από όλα, τους παριστάμενους και να μη συμμετέχεις σε συζητήσεις, οι οποίες παίρνουν άλλο χαρακτήρα πια. Αν ακούσει κάποιος τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Βορίδη και τον κ. Κεφαλογιάννη, καταλαβαίνει κανείς τι νταηλίκια δεξιά κι ακροδεξιά θα δούμε τις επόμενες μέρες, αν βρεθούν αυτοί οι άνθρωποι στη κυβέρνηση. Ας το κρίνει ο κόσμος αυτό (αν άλλαξαν με τον Μεϊμαράκη).»