Για τη διαφορά στη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών που αφορά τις επικουρικές συντάξεις

Για το Γιούρογκρουπ, βέβαια, τα 300 εκατομμύρια ευρώ, της διαφοράς, αν λάβει κανείς το συνολικό ΑΕΠ της ευρωζώνης, είναι, τελείως, ασήμαντο. Είναι 0, 000. Όμως για τους ανθρώπους αυτούς τους οποίους αφορά το ποσό αυτό μπορεί να είναι θέμα ζωής. Κι εν πάση περιπτώσει εμείς στη Νέα Δημοκρατία είχαμε κάνει μια πολιτική επιλογή. Ο, τι όλο αυτό το θέμα πρέπει να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης – κι εν πάση περιπτώσει -το συγκεκριμένο θέμα που αφορά και τις επικουρικές συντάξεις και τις συντάξεις τις οποίες δεν θέλουμε να μειωθούν, είναι ένα ζήτημα στο οποίο δεν θέλαμε να υποχωρήσουμε. {{{ moto }}}

Για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας

Η Νέα Δημοκρατία είχε να κάνει με μια επιλογή ανάμεσα στην ύφεση και την πτώχευση της χώρας. Πτώχευση της χώρας σήμαινε -απλά και πρακτικά- μη καταβολή μισθών, μη καταβολή συντάξεων, μη εισαγωγή ενέργειας κι όλα τα σχετικά.

Για τις αντιδράσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας

Εγώ σέβομαι την άποψη κάθε στελέχους , όπως σέβομαι και την άποψη κάθε έλληνα πολίτη, για να είμαστε ειλικρινής Θεωρώ ότι σ αυτή τη φάση ο Πρόεδρος του κόμματος έκανε το καλύτερο που μπορούσε. Εγώ τον είδα τον Αντ Σαμαρά, νωρίς σήμερα το πρωί, εξαντλημένο μετά από πολύωρη προσπάθεια να πετύχει αυτό που η συνείδηση του επέβαλε για την ελληνική κοινωνία. Από κει και πέρα ο καθένας από μας προσδιορίζει τη στάση του. Εάν κάποιος αισθάνεται ότι η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι επαρκής και δεν τον εκπροσωπεί, η θα ήθελε μια άλλη στάση, πάρα πολύ καλά. Αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος κι εφόσον η συνείδηση του το επιβάλει για μένα είναι πολύ σεβαστεί η επιλογή του.

Για κομματική πειθαρχία για την ψηφοφορία της Κυριακής

Δεν το γνωρίζω, αλλά νομίζω ότι είναι προφανές ότι θα υπάρξει.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για τον Γ Παπανδρέου

Ο Γ Παπανδρέου είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στη χώρα. Επί δύο χρόνια η κυβέρνησή του δεν μπόρεσε να περιορίσει όχι το δημόσιο τομέα, σας θυμίζω ότι δεν μπόρεσε να μαζέψει ούτε το θέμα του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση. Είναι απίστευτο τι δεν έγινε. Πόσο το πληρώνουμε τώρα και πόσο ακριβά θα το πληρώνουμε.