Oσο πλησίαζαν οι ημέρες και οι προετοιμασίες κορυφώνονταν, τόσο μεγαλύτερη ήταν και η αγωνία της Φρειδερίκης για όσα θα έβρισκε στην άγνωστη χώρα, για την οποία θα ξεκινούσε αφήνοντας πίσω της κάθε τι οικείο. Τότε σιγουρεύτηκα πως η δειλία που τη χαρακτήριζε μικρή είχε παραμεριστεί πια από την ισχυρή της θέληση. Το απέδωσα στον έρωτα.

Εντέλει μαζί με ολόκληρη την οικογένειά της και τη συνοδεία δύο Ελλήνων υπουργών επιβιβάστηκε στο τρένο με προορισμό την Αθήνα. Στα σύνορα της Γιουγκοσλαβίας την υποδέχτηκε ο Παύλος και πλάι του έκανε την υπόλοιπη διαδρομή μέχρι την πρωτεύουσα. Ο ελληνικός συρμός είχε βαφτεί λευκός, για χάρη της νύφης, και πάνω στη μηχανή του είχε ζωγραφιστεί ένα μπλε στέμμα με οικόσημο, για χάρη του γαμπρού. Και παρά την οκτάωρη καθυστέρηση της διέλευσής του τρένου και το τσουχτερό κρύο, σε κάθε σταθμό τα ενθουσιώδη πλήθη στριμώχνονταν για να τους δουν, να τους κουνήσουν όλο χαρά τα μαντίλια τους και ιδίως να καλωσορίσουν με ευχές τη μικρή Γερμανίδα πριγκίπισσα.

Και η μικρή Γερμανίδα πριγκίπισσα είχε ήδη καταλάβει πως ο λαός αυτός είχε τη ζεστασιά και την αμεσότητα που κανένας άλλος λαός δεν είχε, και η ίδια ούτε καν μπορούσε να υποψιαστεί ότι υπάρχει. Η μοίρα της είχε προδιαγραφεί. Μ’ αυτόν τον λαό θα ένωνε τη ζωή της, αυτή τη χώρα στο εξής θα θεωρούσε πατρίδα της και θα αγαπούσε με όλη της την καρδιά, στην Ελλάδα θα έβλεπε τα όνειρά της να γίνονται πραγματικότητα.

Βιογραφικό

Η Νέλλη Ξενάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και interior design στη Σχολή ΑΚΤΟ αλλά την κέρδισε από νωρίς ο χώρος των περιοδικών. Εργάστηκε ως συντάκτρια, αρχισυντάκτρια και διευθύντρια σύνταξης σε μηνιαία έντυπα και επιμελήθηκε ως σύμβουλος πολλές ειδικές εκδόσεις. Η ενασχόλησή της με το γράψιμο όλα αυτά τα χρόνια την οδήγησε στη συγγραφή του πρώτου της βιβλίου, αυτής της μυθιστορηματικής βιογραφίας. Η προσωπικότητα της Φρειδερίκης της κέντρισε το ενδιαφέρον, αρχικά για όσα πολλά και αντικρουόμενα έχουν ειπωθεί και γραφτεί για εκείνη. Έτσι, μετά από εκτεταμένη έρευνα γύρω από τη ζωή και τις πράξεις της, αποφάσισε να διηγηθεί με τον δικό της τρόπο την ιστορία της αμφιλεγόμενης βασίλισσας.