Δείτε μια συνταγή για κλασικό cupckake με ελληνική γεύση
Cup cakes με φιστίκι Αιγίνης
υλικά για 8-10 κομμάτια
120 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 γραμμ. ζάχαρη, άχνη
150 γραμμ. φιστίκι, σε σκόνη (περασμένο από το multi)
180 ml ελαιόλαδο
180 γραμμ. + 100 γραμμ. ασπράδια αβγού
30 γραμμ. ζάχαρη, κρυσταλλική
βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και το φιστίκι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα 180 γραμμ. ασπράδι αβγού και ομογενοποιούμε. Χτυπάμε στο μίξερ τα 100 γραμμ. ασπράδι με την κρυσταλλική ζάχαρη ώσπου να γίνει μια αφράτη μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο περιεχόμενο του μπολ ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε 8-10 ατομικά φορμάκια (βουτυρωμένα και αλευρωμένα) και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά ή, αν χρειαστεί. για λίγο παραπάνω.
Από τον Φώτη Χρυσανθίδη