Ενα αναπάντεχο «δώρο» θα έχει σύντομα ο κ. Αργύρης Πεδουλάκης, καθώς ο Τζέισον Καπόνο ενημέρωσε την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ότι μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στην Ελλάδα για να τιμήσει τη συμφωνία του με τους Πράσινους και να φορέσει τη φανέλα με τα έξι «αστέρια». Ως γνωστόν, οι σοβαρότατες επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της συζύγου του είχαν προκαλέσει την αναβολή της άφιξης του 31χρονου σουτέρ στην Αθήνα, ωστόσο η προσέγγιση και η στήριξη της Πράσινης ΚΑΕ δεν τον άφησαν ασυγκίνητο και έτσι αποφάσισε να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

Θυμίζουμε τι είχε δηλώσει ο Καπόνο στις 20 Νοεμβρίου: «Έχοντας φτάσει σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, αντιμετώπισα ένα απρόβλεπτο οικογενειακό ζήτημα, το οποίο καθυστέρησε την αναχώρησή μου για την Ελλάδα. Δεν είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή αν η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, θα με εμποδίσει τελικά από το να εκπληρώσω τις υποχρεώσεις μου απέναντι στο σύλλογο, αλλά θα παραμείνω σε επικοινωνία με τους εκπροσώπους της ομάδας στη διάρκεια των επόμενων ημερών, όσο η οικογένειά μου και εγώ θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια θετική λύση.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις πλέον θρυλικές ομάδες της Ευρώπης και ήμουν ενθουσιασμένος που θα αποτελούσα κομμάτι της νικηφόρας παράδοσης που έχει δημιουργήσει. Όλοι στην ομάδα ήταν εκπληκτικά επαγγελματίες και σεβάστηκαν την κατάστασή μου, ειδικά ο κ. Γιαννακόπουλος, τον οποίο ευχαριστώ προσωπικά για τη στήριξη».

Και δύο λόγια για τον αμερικανό σουτέρ: Την περίοδο 2005-06 κατέκτησε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή στο ΝΒΑ με τους Μαϊάμι Χιτ, ενώ στα δύο επόμενα All Star Game (2007, 2008) αναδείχθηκε νικητής στον διαγωνισμό τριπόντων. Το ταλέντο του στο σουτ έγινε θέμα ακόμη και στην τηλεοπτική εκπομπή «Sports Science», η οποία απέδειξε ότι ένας παίκτης προλαβαίνει να πετύχει τρίποντο έπειτα από επαναφορά της μπάλας με 3 δέκατα του δευτερολέπτου στο χρονόμετρο, ανατρέποντας τον κανονισμό του ΝΒΑ («Trent Tucker Rule»).

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αν έχει κίνητρο για μια καινούργια καριέρα εκτός ΝΒΑ, ο Καπόνο θα αφήσει εποχή, γιατί εκτός από το σουτ, έχει ευχέρεια στο να πασάρει μετά τα σκριν αξιοποιώντας τους συμπαίκτες του. Το αμυντικό κομμάτι αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του, καθώς ο απόφοιτος του ξακουστού UCLA δεν είναι και ο πιο φανατικός αμυντικός, ωστόσο οι Πράσινοι υστερούν περισσότερο στο σουτ από ό,τι στην άμυνα, αν και στους τελευταίους αγώνες τους ο Μάικ Μπράμος έχει… ντυθεί Καπόνο «βομβαρδίζοντας» με τρίποντα τα καλάθια των αντιπάλων του.