Υποτιμητική για το ελληνικό ποδόσφαιρο χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Γιάννης Μώραλης τη σύμβαση χορηγίας που συμφώνησε η Σούπερ Λίγκα να υπογράψει με την ΟΠΑΠ ΑΕ. Ο κ. Μώραλης υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός και το σύνολο των ομάδων της Λίγκας ήταν αρνητικοί στην υπογραφή της σύμβασης των 5,5 εκ. ευρώ για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, λέγοντας ότι αναγκάστηκαν να τη δεχτούν εξ αιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλές ΠΑΕ.
«Ξεκίνησε διαπραγμάτευση με τον ΟΠΑΠ τον Δεκέμβριο του 2010 και είχαμε φτάσει σε μεγαλύτερα ποσά από αυτά που παίρναμε. Στην πορεία (μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν στις τηλεφωνικές συνομιλίες) ο ΟΠΑΠ διέκοψε τις διαπραγματεύσεις και επιστρέψαμε στο τραπέζι των συζητήσεων τον Σεπτέμβριο του 2011. Η στάση της Σούπερ Λίγκας ήταν να δεχθούμε μείωση μέχρι 50% και να πάρουμε 17 αντί 34 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια. Η συμφωνία ήταν όμως προφορική και αυτό χρησιμοποιήθηκε εκβιαστικά για να μην αντιδράσουμε» υπογράμμισε ο κ. Μώραλης.
Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού υποστήριξε επίσης ότι οι ρήτρες βίας που υπογράφουν οι ομάδες επί της ουσίας αναιρούν τη χορηγία αν κάποιες από αυτές τιμωρηθούν για εκτεταμένα επεισόδια. «Θεωρούμε ότι η Πολιτεία δίνει τις χορηγίες και όχι ο ΟΠΑΠ. Είχαμε υπογράψει δεκάδες ρήτρες. Υπάρχει για παράδειγμα ρήτρα ρήτρα, που αναφέρει ότι αν ο Ολυμπιακός κάνει 3 φορές εκτεταμένα επεισόδια, τότε θα χάσουν και οι υπόλοιπες ομάδες τα λεφτά τους. Η στάση μας στην υπογραφή της ρήτρας ήταν αρνητική, όπως και της Λίγκας. Είναι όμως τόσα τα οικονομικά προβλήματα των ομάδων που υπογράψαμε μια υποτιμητική σύμβαση. Η αγορά τα τελευταία χρόνια είναι κλειστή, αλλά υπάρχουν ακόμη χορηγίες. Πιστεύαμε ότι είχαμε έναν αξιόπιστο συνομιλητή απέναντί μας και για αυτό δεν είχαμε βγει στην αγορά» υπογράμμισε.
Ο κ. Μώραλης παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι προβλήματα βίας και διαφθοράς δεν αντιμετωπίζει μόνο το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά στο εξωτερικό τα λύνουν με τρόπο που να μην θίγουν το άθλημα. «Ο ΟΠΑΠ γνωρίζει πώς λειτουργούν οι εφημερίδες, οι κύκλοι και οι οπαδοί. Αν επέλεγε να μην μπει στο ποδόσφαιρο, η απόφασή του θα ήταν σεβαστή. Εχει όμως τζίρο 100 εκατ. ευρώ από το στοίχημα. Ας μην επένδυε. Συμβαίνουν παγκοσμίως αυτά. Στο εξωτερικό το θέαμα είναι καλύτερο και δεν στέκονται σε αυτά που στεκόμαστε εμείς» υπογράμμισε.
Tο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας στη συνεδρίαση της Τρίτης αποδέχτηκε πρόταση του ΟΠΑΠ για χορηγία 5,5 εκ. ευρώ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και 8,5 εκ. ευρώ για την επόμενη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με τα 4 από τα 5,5 εκ. ευρώ θα καλυφθούν λειτουργικές ανάγκες της Λίγκας όπως η μισθοδοσία του προσωπικού, τα έξοδα των πρωταθλημάτων υποδομής, οι αποζημιώσεις των διαιτητών και οι μισθοί των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Στο ταμείο κάθε ομάδας υπολογίζεται ότι θα καταλήξουν λιγότερα από 100.000 ευρώ.