Οι «σκιές» που εμφανίστηκαν στις μαγνητικές τομογραφίες, στις οποίες υπεβλήθησαν με διαφορά ολίγων ημερών οιΜάικ ΜπατίστκαιΚώστας Καϊμακόγλου, δεν ήταν αρκετές για να μειώσουν την αποφασιστικότητα των δύο παικτών, οι οποίοι ταξίδεψαν σήμερα (28/2) το πρωί με την αποστολή του πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού στο μακρινό Καζάν της Ρωσίας και θα αγωνιστούν στον αυριανό (29/2, 19.30) τελικό με την Ούνιξ για την πρωτιά του Ζ’ Ομίλου στην 6ηκαι τελευταία αγωνιστική τουTop16 της Ευρωλίγκας.

«Πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα που είχαμε στο πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, όπου δεχθήκαμε 89 πόντους. Η Ούνιξ είναι μία φύσει επιθετική ομάδα και έχει πάρα πολλούς επιθετικούς παίκτες οι οποίοι μπορούν να μας προκαλέσουν ζημιά. Σκοράρουν πάρα πολύ από το τρίποντο και είναι χαρακτηριστικό πως έχουν παίκτες από το ‘1’ μέχρι και το ‘4’ που επιχειρούν σουτ για τρεις πόντους. Αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε και να το σταματήσουμε. Όπως και να καλύψουμε τα αμυντικά μας κενά. Πρέπει να παίξουμε με συγκέντρωση και στα 40 λεπτά και η εμφάνισή μας να μην έχει καμία σχέση ούτε με εκείνη του πρώτου γύρου, ούτε με εκείνη απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο», υποστήριξε ο Καϊμακόγλου κατά την αναχώρηση της αποστολής.

Οσο για τις ενοχλήσεις που αισθάνεται στη γάμπα; «Είμαι πολύ καλύτερα και είμαι έτοιμος να παίξω. Όλοι οι παίκτες θα ήθελαν να παίξουν σε ένα τέτοιο σπουδαίο παιχνίδι», αποκρίθηκε ο διεθνής φόργουορντ γνωρίζοντας ότι με νίκη επί της Ούνιξ Καζάν ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει την πρώτη θέση του Ζ’ Ομίλου και θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τη δεύτερη του Η’ Ομίλου Μακάμπι Τελ Αβίβ. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή χάσει στο Καζάν, δεν τίθεται θέμα πρόκρισης, αλλά θα είναι αναγκασμένος να αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας την πρωτοπόρου του Η’ Ομίλου Μπαρτσελόνα. Πέρυσι οι Πράσινοι κατάφεραν να την αποκλείσουν με μειονέκτημα έδρας, ωστόσο τέτοιοι άθλοι δεν είναι εύκολο να επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο.

Μετά τον Καϊμακόγλου τον λόγο πήρε ο ΚεντροαφρικανόςΡομέιν Σάτο, ο οποίος έδειξε… τυφλή εμπιστοσύνη στον προπονητή του κ.Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο δεν παίξαμε καθόλου καλά. Τώρα όμως δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Είναι το τελευταίο μας παιχνίδι και δεν πρέπει να χάσουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε ό,τι μας πει ο κόουτς Ομπράντοβιτς. Πάμε στη Ρωσία για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Όλοι οι παίκτες της Ούνιξ απειλούν και σκοράρουν. Είναι πολύ επιθετική ομάδα, αλλά αν εμείς αγωνιστούμε συγκεντρωμένα, θα τα πάμε καλά και θα πάρουμε την νίκη».

Εν τω μεταξύ, οι 89 πόντοι της Ούνιξ Καζάν στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ (ΠΑΟ – Ούνιξ 83-89) έχουν… κάτσει στον λαιμό του «Ζοτς», ο οποίος αξίωσε από τους παίκτες του να παίξουν άμυνα. Προφανώς κάτι ξέρει.

«Τι πρέπει να κάνουμε καλύτερα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι; Καλύτερη άμυνα. Πρέπει να παίξουμε άμυνα. Η Ούνιξ είναι πολύ καλή επιθετική ομάδα και πρέπει να κάνουμε ένα πολύ ποιοτικό παιχνίδι για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα και να κατακτήσουμε την πρώτη θέση του ομίλου μας», σχολίασε ο ρέκορντμαν της Ευρωλίγκας (οκτώ τρόπαια) και μίλησε για ισχυρό κίνητρο:

«Υπάρχει πολύ μεγάλο κίνητρο για μας σε αυτό το παιχνίδι. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και για τους αντιπάλους μας. Έχουμε, όμως, την εμπειρία και τους ξέρουμε, μιας και τους αντιμετωπίσαμε στον πρώτο γύρο στο ΟΑΚΑ».

Για την αναμέτρηση με την Ούνιξ Καζάν μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας και ο ΑμερικανόςΣτίβεν Σμιθ: «Ξέρουμε ότι έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πολύ καθοριστικό μπροστά μας. Αντιμετωπίζουμε την Ούνιξ, μία ομάδα που μας κέρδισε στο ΟΑΚΑ. Πρέπει να παλέψουμε για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι στον πρώτο γύρο, είχαν βάλει κάποιους πολύ δύσκολους πόντους, πάνω σε άμυνα και πρέπει να κοιτάξουμε και αυτό. Θα είναι ένας πόλεμος και δεν πρόκειται να είναι εύκολο».

Την ίδια στιγμή, αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του προέδρου της Ούνιξ κ.Εβγκένι Μπογκάτσεφ, ο οποίος έτριξε τα δόντια στην ομάδα του για τις διαδοχικές ήττες από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ευρωλίγκα) και τη Χίμκι (ΛίγκαVTB). Ο κ. Μπογκάτσεφ, μάλιστα, εξαπέλυσε τα βέλη του κατά του προπονητή κ.Εβγκένι Πασούτινκαι απείλησε να διώξει «1-2 παίκτες με σταθερά αρνητική αποτελεσματικότητα».

Ιδού τα λεγόμενα του προέδρου, που αποτελούν «καμπανάκι» για τους παίκτες της Ούνιξ εν όψει του «τελικού» με τον ΠΑΟ: «Χάσαμε δικά μας παιχνίδια και εκτιμώ πως έγιναν λάθη και από μέρους του προπονητή. Μου φαίνεται πως σε σας τους δημοσιογράφους αρέσει να κάνετε την αγιογραφία του λόγω της καλής πορείας της ομάδας στην Ευρωλίγκα. Την επομένη της ήττας από τη Χίμκι είχα μεγάλη συζήτηση με την ομάδα και επεσήμανα σε όλους ότι έχει χαθεί το πάθος. Ισως θα πρέπει να διώξω 1-2 παίκτες, που η αποτελεσματικότητά τους είναι σταθερά αρνητική ή έστω να επιβάλω κάποιο πρόστιμο. Κάπου έχουμε χαλαρώσει»…

Η Βαθμολογία

Ομάδα Βαθμοί

Παναθηναϊκός 8

Ούνιξ 8

Αρμάνι 7

Φενέρ 7

Η 6η αγωνιστική (29/2)

Ούνιξ Καζάν – Παναθηναϊκός (19.30)

Αρμάνι Μιλάνο – Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (19.30)