Πολύ γνωστοί ρώσοι ποδοσφαιριστές, προπονητές και ολυμπιονίκες υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του (νυν πρωθυπουργού) κ. Βλαντιμίρ Πούτιν για την προεδρία της Ρωσίας στις εκλογές της 4ης Μαρτίου. Ο Αντρέι Αρσάβιν της Αρσεναλ, ο Ρομάν Παβλιουτσένκο που πρόσφατα μεταγράφηκε από την Τότεναμ στην Λοκομοτίβ Μόσχας, ο χρυσός ολυμπιονίκης στο καλλιτεχνικό πατινάζ Γεβγκένι Πλιούσενκο, η ολυμπιονίκης και παγκόσμια ρεκορντγούμαν στο άλμα επί κοντώ Γελένα Ισινμπάγεβα συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των «προσώπων εμπιστοσύνης» του κ. Πούτιν.
Σύμφωνα με την κεντρική ρωσική εφορευτική επιτροπή, κάθε ένας από τους 5 υποψήφιους για την προεδρία της χώρας μπορεί να ανακοινώσει μέχρι και 600 «πρόσωπα εμπιστοσύνης» τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται τις διάφορες περιφέρειες και να υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του. «Ο Πούτιν είναι επαγγελματίας και ηγέτης» σχολίασε ο Πλιούσενκο. «Για να συνεχίσουμε να κάνουμε την αγαπημένη μας δουλειά, η χώρα χρειάζεται ηρεμία και σταθερότητα. Ας θυμηθούμε πώς είμαστε πριν και πώς ζούμε τώρα» δήλωσε ο πρώην προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Βαλερί Γκαζάεφ ο οποίος περιλαμβάνεται επίσης στη λίστα των «προσώπων εμπιστοσύνης» του κ. Πούτιν.
Στη λίστα των ανθρώπων του κ. Πούτιν περιλαμβάνονται επίσης οι διεθνείς ποδοσφαιριστές Ντινιάρ Μπιλιαλεντίνοφ (Σπαρτάκ Μόσχας), Βιατσεσλάφ Μαλαφέεφ (Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης), Γιούρι Ζιρκόφ (Ανζι), Ιγκορ Ακινφέεφ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας) και Αλεξάντρ Κερζακόφ (Ζενίτ).
Οι ολυμπιονίκες Αλεξέι Αλίποφ (σκοποβολή), Ολεγκ Σαίτοφ (πυγμαχία), Μπουβάισα Σαϊτίεφ (πάλη), οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Αλεξάντρ Ντομπροσκόκ (καταδύσεις), Ιβάν Σκόμπρεφ (ιππασία) και οι προπονητές Βίκτορ Αντβιένκο (κολύμβηση), Ολεγκ Βερετένικοφ (ποδόσφαιρο), Ιρίνα Βίνερ (ρυθμική γυμναστική), Γκαϊντάρμπεκ Γκαϊνταρμπέκοφ (πυγμαχία), Ταμάρα Μοσκβινά, Τατιάνα Ταράσοβα και Γελένα Τσαϊκόφσκαγια (καλλιτεχνικό πατινάζ).

Την προεδρία της Ρωσίας στις εκλογές της 4ης Μαρτίου εκτός του κ. Πούτιν διεκδικούν οι κκ. Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι, Μιχαήλ Πρόχοροφ και Σεργκέι Μιρόνοφ. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις θέλουν τον κ. Πούτιν να εκλέγεται από τον πρώτο γύρο με ποσοστό κοντά στο 53% με δεύτερο τον υποψήφιο των κομμουνιστών κ. Ζιουγκάνοφ (10,3%) και τρίτο τον Ζιρινόφσκι (8,2%), ενώ οι… οπαδοί του λευκού λαμβάνουν 11,2% και του «δεν ξέρω δεν απαντώ» 10,1%.