Η Ρουμπίν έδειξε έτοιμη για τις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό στο Γουρόπα Λιγκ (14/2 στη Μόσχα και 23/2 στο «Γ. Καραϊσκάκης»). Η ομάδα του Καζάν στον τελικό του τουρνουά που διεξήχθη στην ισπανική πόλη Μαρμπέγια επικράτησε της Νιτναμό Κιέβου με 2-1. Στο 23΄ ο Καραντενίζ άνοιξε το σκορ, στο 86΄ ισοφάρισε για την Ντιναμό ο Μιλέφσκι και στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρ. Γερεμένκο χάρισε τη νίκη στην αντίπαλο του Ολυμπιακού. Οπως επεσήμανε ο ρωσικός αθλητικός Τύπος η Ρουμπίν είχε καλύτερη φυσική κατάσταση σε σύγκριση με τους αγώνες πριν από ένα χρόνο με την ολλανδική Τβέντε για την ίδια διοργάνωση.
Ο τεχνικός της Ρουμπίν κ. Κουρμπάν Μπερντίεφ δοκίμασε την ενδεκάδα για το Γιουρόπα Λιγκ στο οποίο ο Ρ. Γερεμένκο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, γι αυτό και μπήκε στο παιχνίδι αλλαγή στο τέλος, όπως δήλωσε ο ίδιος ο παίκτης. Η Ρουμπίν αγωνίστηκε με τους Αρλάουσκις, Κουζμίν, Σαρόνοφ, Μποκέτι, Ανσάλντι (46΄ Νάβας), Κισλιάκ, Νέμοφ (73΄ Ρ. Γερεμένκο), Καραντενίζ, Μάρτινς (75΄ Μποτσαρόφ), Κασάεφ (46΄ Ριαζάντσεφ), Βαλντές (46΄ Ντιαντιούν). Ηταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκε ο Παραγουανός επιθετικός Βαλντές ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό.
Η Ρουμπίν ήταν εξαιρετική στη μεσαία γραμμή με τους παίκτες της να αλλάζουν γρήγορα την μπάλα και απειλήθηκε ελάχιστα από την αντίπαλό της. Ο προπονητής της Ντιναμό κ. Γιούρι Σιόμιν τόνισε ότι η Ρουμπίν είχε καλή αμυντική λειτουργία και σωστές επιλογές στις αντεπιθέσεις, προσθέτοντας ωστόσο ότι η ρωσική ομάδα είναι σε καλύτερο στάδιο προετοιμασίας από την Ντιναμό, επειδή σε πέντε μέρες έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.
Για να κατακτήσει το τρόπαιο η Ρουμπίν νίκησε διαδοχικά τη Ζεσταφόνι από τη Γεωργία 5-1 (Σαρόνοφ 19, Καραντενίζ ΄56΄, Οραζσαχέντοφ 67΄, Μάρτινς 85΄, Μπιστρόφ 88΄ τα γκολ), την πολωνική Λεχ Πόζναν με 3-1 (Μάρτινς 12΄, 29΄, Οραζσαχέντοφ 66΄ τα γκολ) και την Ντιναμό Κιέβου με 2-1.
Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η UEFA τον αγώνα Ρουμπίν – Ολυμπιακός που θα διεξαχθεί την Τρίτη 14/2 (σέντρα στις 19.00) στο πλαστικό τερέν του «Λουζνικί» της Μόσχας θα διευθύνουν διαιτητές από τη Σερβία με επικεφαλής τον κ. Μίλοραντ Μάζιτς. Παρατηρητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Σουηδός κ. Κένετ Τάλινγκερ προφανώς επειδή γνωρίζει από κρύο και χιόνι. Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα του αγώνα προβλέπεται χιονόπτωση και θερμοκρασία κοντά στους -18 βαθμούς, κάτι που δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε αλλαγή ώρας (νωρίτερα) ή και μετάθεση του ματς αν συμφωνήσουν και οι δύο ομάδες.

Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για τη ρεβάνς

Εξάλλου από το απόγευμα της Παρασκευής (10/2) αρχίζει η διάθεση των εισιτηρίων για τη ρεβάνς της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Ρουμπίν στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Αναλυτικά όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Ξεκινάει σήμερα η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα του EUROPA LEAGUE μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – RUBIN KAZAN.

H Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων της, ενημερώνει τα εξής:

Τα εισιτήρια του αγώνα, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 23/02/2012 στις 22:05 στο Γ.Καραϊσκάκης, θα διατίθενται σήμερα (Παρασκευή 10/2) από τις 18:00 έως την έναρξη του αγώνα με την ΑΕΚ και η διάθεσή τους θα συνεχιστεί μετά το τέλος του, από τα εκδοτήρια του γηπέδου που βρίσκονται έξω από τη Θύρα 17.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ακόλουθες:25€, 35€, 50€, 60€, 75€, 85€, 95€ & 200€. (VIP).

Φίλαθλοι, παρακαλούμε για την προστασία σας να προμηθεύεστε εισιτήριαΜΟΝΟαπό τα εκδοτήρια του Ολυμπιακού».