Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα κ. Πεπ Γκουαρδιόλα παραδέχτηκε την έκπληξή του για τη νέα νίκη των Μπλαουγκράνα στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ Μαδρίτης. «Είναι σαφές ότι δεν είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει. Δεν γίνεται να ερχόμαστε σε ένα τέτοιο γήπεδο με έναν τέτοιο αντίπαλο και να φεύγουμε συνεχώς νικητές. Ούτε κι εγώ το πιστεύω ότι συμβαίνει» δήλωσε συνειδητοποιώντας ότι υπό τη θητεία του οι Μπλαουγκράνα μετρούν πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Πλέον η πρωταθλήτρια κόσμου, Ευρώπης και Ισπανίας στρέφει το ενδιαφέρον της στην κυριακάτικη (19.00) εκτός έδρας αναμέτρηση με την επικίνδυνη Μάλαγα για τη 19η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, εκεί όπου υπολείπεται πέντε βαθμών της «αιώνιας» αντιπάλου της. Η ομάδα του κ. Μανουέλ Πελεγκρίνι βρίσκεται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας διεκδικώντας ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, ωστόσο είναι σε καθοδική αγωνιστική πορεία προερχόμεννη από έξι αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο χωρίς νίκη.

Λίγες ώρες αργότερα η Ρεάλ Μαδρίτης θα κληθεί να υπερασπιστεί ή και να αυξήσει το βαθμολογικό προβάδισμά της απέναντι στη Μπαρτσελόνα υποδεχόμενη την αήττητη τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές της Πριμέρα Ντιβισιόν Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Οσον αφορά στον απόηχο της εντός έδρας ήττας (1-2) της Ρεάλ από τη Μπαρτσελόνα στο Κύπελλο, η διοίκηση των μαδριλένων ανακοίνωσε ότι θέτει στο… ψυγείο τον Πέπε, τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες! Όπως είναι γνωστό ο πορτογάλος αμυντικός υπέπεσε σε σοβαρό παράπτωμα πατώντας σκόπιμα εκτός φάσης το χέρι του Λιονέλ Μέσι.

Στην Ιταλία για τη 19η αγωνιστική η πρωτοπόρος και αήττητη Γιουβέντους δοκιμάζεται στο Μπέργκαμο απέναντι στην Αταλάντα, ενώ το ντέρμπι της αγωνιστικής θα διεξαχθεί την Κυριακή (21.45) στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» του Μιλάνου, όπου η φορμαρισμένη Ιντερ υποδέχεται τη Λάτσιο. Η ομάδα του κ. Κλαούντιο Ρανιέρι προέρχεται από επτά συνεχόμενες νίκες, με πιο πρόσφατη αυτή επί της συμπολίτισσάς της Μίλαν, και επανήλθε στο παιχνίδι της διεκδίκησης μιας θέσης που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά γιατί όχι και στη μάχη του τίτλου, καθώς πλέον απέχει έξι βαθμούς από την κορυφή!