Πριν ξεκινήσει την «λάβωσαν» οι τραυματισμοί των Κώστα Προύσαλη και Κώστα Χριστοφιδέλη, που της στερούν μπόλικη από τη δυναμικότητά της. Στο ταξίδι της παραλίγο να την λαβώσει ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην οποία ενεπλάκη το πούλμαν που μετέφερε τα μέλη της από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών στη βελγική πόλη Ροζελάρε. Και όταν με το… καλό έφθασε στον προορισμό της τη… λάβωσε η εικόνα του ξενοδοχείου όπου κατέλυσε το οποίο απέχει παρασάγγας από το σύνηθες επίπεδο και τις προδιαγραφές για μια εθνική ομάδα.
Η τύχη σίγουρα δεν ήταν γενναιόδωρη για την εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών η οποία από αύριο ρίχνεται στη μάχη του προολυμπιακού τουρνουά το οποίο διεξάγεται στη Λιλ της Γαλλίας, 30χλμ από το Ροζελάρε όπου οι διοργανωτές «φρόντισαν» να φιλοξενηθεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Οι τραυματισμοί των δύο παικτών του Ηρακλή ήταν το πρώτο χτύπημα για μια ομάδα που ούτως ή άλλως είχε μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή αφού πρέπει να καταλάβει την πρώτη θέση σε έναν όμιλο όπου φιγουράρουν ομάδες όπως η Γαλλία και η Γερμανία.

Λεώνης: «Αν ήμασταν κομπλέ…»

Υπό άλλες προϋποθέσεις η Ελλάδα θα μπορούσε να τις ανταγωνιστεί όπως επισημαίνει και ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Αλέκος Λεώνης: «Αν ήμασταν κομπλέ, το πίστευα ότι μπορούσαμε να πάμε αρκετά καλά και να κοντράρουμε και τους δυο.» τονίζει και προσθέτει: «Αναγνωρίζουμε τις δυνατότητες που έχουν και οι δυο ομάδες και θα πάμε να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Δεν είναι σίγουρο πως με μια νίκη θα περάσουμε. Πρέπει να δούμε πιο θα είναι το αποτέλεσμα και των δυο άλλων ομάδων μεταξύ τους». Ο κ. Λεώνης πάντως θεωρεί ότι «το υλικό που έχει αυτή τη στιγμή η εθνική ομάδα είναι το καλύτερο που είχε εδώ και πολλά χρόνια».

Υπό τις (σημερινές) προϋποθέσεις το προολυμπιακό τουρνουά παίρνει τον χαρακτήρα μιας διοργάνωσης για απόκτηση εμπειριών και για το μοντάρισμα της ομάδας ενόψει του μεγάλου στόχου της που είναι η πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012.

Πρόσθετες δυσκολίες στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προσέθεσαν οι γάλλοι διοργανωτές που φρόντισαν να στεγάσουν την ελληνική ομάδα στη βελγική πόλη Ροζελάρε με αποτέλεσμα να χρειάζεται να μετακινείται περισσότερα από 30 χλμ κάθε φορά που θα χρειάζεται να μετακινηθεί για να αγωνισθεί ή να προπονηθεί. Τη ίδια στιγμή οι διοργανωτές φρόντισαν να δώσουν στους Γάλλους, στους Γερμανούς, στους Τσέχους και στους Βέλγους ξενοδοχείο κοντά στο γήπεδο! Επιπλέον το ξενοδοχείο της εθνικής Ελλάδας δεν διέθετε φαγητό γεγονός που ανάγκασε τους υπεύθυνους της αποστολής να αναζητήσουν φαγητό σε ταχυφαγεία της περιοχής.

Πρώτο ματς με Γαλλία

Η εθνική Ελλάδας προπονήθηκε απόψε ενώ αύριο Τετάρτη στις 19.30 (ώρα Ελλάδας) αντιμετωπίζει τη Γαλλία. Τη 12αδα της εθνικής συγκροτούν οι: Φιλίποφ, Κουρνέτας (πασαδόροι), Τζούριτς, Ασπιώτης (διαγώνιοι), Φράγκος, Καριπίδης, Κοκκινάκης, Κουμεντάκης (ακραίοι), Πετρέας, Ανδρεάδης, Σμαραγδής (κεντρικοί) και Παπαδημητρίου (λίμπερο).