Επίθεση με χειροβομβίδα πραγματοποίησαν στις 6:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας άγνωστοι στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής, με συνέπεια να τραυματιστεί ένας οδηγός ταξί.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της Αστυνομίας είναι ότι πίσω από το χτύπημα βρίσκεται η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα.

Στο σημείο έχουν μεταβεί πυροτεχνουργοί για να περισυλλέξουν τα υπολείμματα της χειροβομβίδας. Δεν είναι σαφές εάν οι αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία στο ΑΤ κατάλαβαν ότι υπήρξε τέτοιας κλίμακας επίθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στις 5 τα ξημερώματα οδηγός ταξί σταμάτησε στη συμβολή των οδών Φιλολάου και Συβρισσαρίου στην οποία βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα Καισαριανής.

Την ώρα που ο οδηγός έψαχνε στο πορτ μπαγκάζ του ταξί διαπίστωσε ότι έσπασαν οι λάμπες της ΔΕΗ και νόμισε ότι τραυματίστηκε από τα γυαλιά. Όταν όμως μετέβη στο νοσοκομείο οι γιατροί των ενημέρωσαν ότι δεν έχει τραυματιστεί από γυαλιά αλλά από θραύσματα χειροβομβίδας.

Στο σημείο εκείνο που βρίσκεται στην είσοδο της Συβρισσαρίου έχουν προκληθεί και ζημιές σε ορισμένα καταστήματα

Το χτύπημα έγινε ως πράξη στήριξης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ο Γιαγτζόγλου έχει συλληφθεί για την αποστολή της βόμβας που τραυμάτισε τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και άλλων τρομο-δεμάτων.

Οι συντάκτες της ανάρτησης δεν αναφέρουν ποιος ήταν υπεύθυνος για την επίθεση, γράφοντας απλώς ότι θα ακολουθήσει πλήρης προκήρυξη.