1864: Δημοσιεύεται το νέο Σύνταγμα της Ελλάδας, με το οποίο καταργείται η Συνταγματική Μοναρχία και καθιερώνεται η Βασιλευόμενη Δημοκρατία.

1887:
Ματωμένες Κυριακές. Με τον όρο Ματωμένη Κυριακή (Bloody Sunday για τους αγγλομαθείς, Domhnach na Fola στα ιρλανδικά) εννοούμε τέσσερα διαφορά αιματηρά γεγονότα, που έλαβαν χώρα από το 1887 έως το 1972, και συνδέονται με τις αγγλοϊρλανδικές σχέσεις. Στις 13 Νοεμβρίου 1887 (Η Α’ Ματωμένη Κυριακή), οι σοσιαλιστές και οι αναρχικοί διοργάνωσαν μια μεγάλη διαδήλωση στο Λονδίνο για να καταγγείλουν τη βρετανική πολιτική στο Ιρλανδικό και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης των Τόρυδων (Συντηρητικών).
1907: Γεννήθηκε ο δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας Δημήτρης Ψαθάς στην Τραπεζούντα του Πόντου. Μετά τη μικρασιατική καταστροφή εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Από το 1925 εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε διάφορες αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά («Ελεύθερο Βήμα», «Αθηναϊκά Νέα», «ΒΗΜΑ», «ΤΑ ΝΕΑ», «Ελευθεροτυπία», «Ταχυδρόμος»), και χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους κορυφαίους του χρονογραφήματος.

1930: Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας αρνείται την καθιέρωση του πολιτικού γάμου στη χώρα.

1940:
Κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη το αριστούργημα κινουμένων σχεδίων του Γουόλτ ΝτίσνεϊΗ Φαντασία.

1957: Γεννήθηκε η Αννα Βερούλη, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1982 στον ακοντισμό.

1964: Αρχίζει η λειτουργία του τελεφερίκ της Πάρνηθας.

1968:
Η ταινία κινουμένων σχεδίων των The Beatles με τίτλο «Yellow Submarine» κυκλοφορεί στην Αμερική. Τα τέσσερα «σκαθάρια» δεν είχαν δανείσει τις φωνές τους στους ήρωες της ταινία αλλά εμφανίστηκαν στην τελευταία σκηνή όπου αντικατέστησαν τους εικονικούς χαρακτήρες τους. Στη Μ.Βρετανία είχε κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο. Το soundtrack της ταινίας κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1969.

1979: Απεβίωσε ο Γιάννης Μαρής, δημοσιογράφος και συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. (Γεν. 1916)

1998:
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον συμφωνεί να πληρώσει το ποσό των 850.000 δολαρίων στην Πόλα Τζόουνς για να μην προχωρήσει η αγωγή της για σεξουαλική παρενόχληση.

2005:
Η Madonna με το τραγούδι της «Hung Up» βρίσκεται στο Νο1 των βρετανικών Singles Chart.