Την επ’ αόριστον συνέχιση των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών θα εισηγηθεί στις 5 μ.μ., σήμερα Τετάρτη, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) κ. Κων. Λουράντος. Εκείνη την ώρα ξεκινά η γενική συνέλευση του κλάδου.
Όπως δήλωσε στο «Βήμα» ο κ. Λουράντος, σήμερα οι φαρμακοποιοί δεν έλαβαν τα 120 εκατομμύρια ευρώ, όπως όριζε το χρονοδιάγραμμα που έδωσε στους εκπροσώπους των φαρμακοποιών την περασμένη εβδομάδα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σημειώνεται ότι οι φαρμακοποιοί έχουν λάβει μόνο 73 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που οι οφειλές του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και των Ταμείων αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ (σε αυτό το ποσόν συμπεριλαμβάνεται και ο Μάιος).

Μετά απ’ αυτές τις εξελίξεις, το πιθανότερο είναι ότι θα συνεχιστεί η ταλαιπωρία 9 εκατομμυρίων ασφαλισμένων, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες πληρώνουν τα φάρμακά τους από την τσέπη τους.

Ωστόσο, την περασμένη Παρασκευή βελτιώθηκε ο κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ και οι ασφαλισμένοι μπορούν πλέον με την απόδειξη του φαρμακείου να εισπράττουν τα χρήματά τους από το Ταμείο τους.