Ουρά δεκάδων μέτρων, που ανανεωνόταν επί ώρες, σχηματίσθηκε σήμερα, Τσικνοπέμπτη στη Βαρβάκειο Αγορά, όπου εκατοντάδες Αθηναίοι – περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά – πέρασαν από τις ψησταριές, που στήνουν πάντα τέτοια μέρα οι κρεοπώλες, για έναν δωρεάν μεζέ – ή και λίγο περισσότερο.

Η προσέλευση στο αυτοσχέδιο τσιμπούσι που στήνεται κάθε Τσικνοπέμπτη στην κεντρική αγορά – όπως συμβαίνει σε μίνι εκδοχή παντού στην πόλη – ξεπέρασε φέτος κάθε προσδοκία, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, καταναλώθηκαν 1.500 κιλά κρέας!

«Αν και ακόμα δεν έχουμε πλήρη στοιχεία, το σίγουρο είναι ότι ήρθε πολύ περισσότερος κόσμος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Και όλα αυτά σε μια μέρα που ο καιρός δεν βοηθάει ιδιαίτερα. Δείγμα ότι οι καταναλωτές κυνηγάνε οποιαδήποτε ευκαιρία τους παρουσιασθεί» λέει ο πρόεδρος της Βαρβακείου Αγοράς κ. Κλεάνθης Τσιρώνης.

Πέρα από την σχεδόν αναγκαστική, ελέω περικοπών, στροφή των καταναλωτών προς κάθε φθηνή και πολύ περισσότερο δωρεάν προσφορά ακόμα και για είδη πρώτης ανάγκης, ο κύριος Τσιρώνης αποδίδει τις ουρές για ένα κοψίδι και στην γενικότερη αναγέννηση που ζει η Βαρβάκειος.

Τον τελευταίο καιρό η Κεντρική Αγορά θυμίζει ξανά τη δεκαετία του ’70. Οι χαμηλές τιμές ή έστω η προσμονή γι’ αυτές λόγω της αφθονίας προϊόντων σε σχέση με το συνοικιακό κρεοπωλείο ή ακόμα και τη βιτρίνα του σούπερ μάρκετ ξανάφεραν τον κόσμο μπροστά στους πάγκους. Αυτό, βέβαια, από την άλλη μπορεί να σημαίνει ότι σε μεγάλο βαθμό τα φετινά γλέντια της Τσικνοπέμπτης δεν θα γίνουν έξω, στις ταβέρνες, αλλά μέσα, στα σπίτια για οικονομία.