Πληθαίνει ο κόσμος στο κέντρο της Αθήνας και στην πλατεία Συντάγματος με αφορμή το κάλεσμα των «αγανακτισμένων» ενόψει της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από τη Βουλή. Οσο περνάει η ώρα όλο και περισσότερος κόσμος συμμετέχει στη διαμαρτυρία, αν και ο αντικειμενικός στόχος της περικύκλωσης του Κοινοβουλίου έχει επιτευχθεί… μόνο από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Εκατοντάδες αστυνομικοί συμμετέχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί για το αποψινό βράδυ και περιλαμβάνουν δημιουργία κλοιού γύρω από το κτίριο του ελληνικού κοινοβουλίου, την τοποθέτηση του γνωστού σιδερένιου φράκτη στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, αλλά και τη δημιουργία μίας «ελεύθερης ζώνης» γύρω από τη Βουλή σε μία ακτίνα από την πλατεία Συντάγματος ως την οδό Ηρώδου του Αττικού.

Στην εκδήλωση «Μη εμπιστοσύνης», όπως έχουν «βαφτίσει» την αποψινή συγκέντρωση-αντίθεση στην ψήφο εμπιστοσύνης που έχει ζητήσει η κυβέρνηση στη Βουλή, οι «αγανακτισμένοι» διαδηλώνουν για ακόμη μία μέρα την αντίθεσή τους στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λιτότητας.

Οι «αγανακτισμένοι» με σφυρίχτρες, πανό, συνθήματα και τραγούδια διαδηλώνουν κατά του Μεσοπρόθεσμου, ενώ η συγκέντρωση αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες, όταν και θα ξεκινήσει η διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Στο… χάπενινγκ περιλαμβάνεται και η εγκατάσταση… κάλπης στο Σύνταγμα, όπου οι πολίτες καλούνται να ψηφίζουν εάν έχουν εμπιστοσύνη ή όχι στην κυβέρνηση για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων, σε μία συμβολική διαδικασία που οργάνωσαν οι «αγανακτισμένοι».

Η συγκέντρωση έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στο κέντρο της Αθήνας. Μπορεί ως τις 20.30 η οδός Σταδίου να ήταν ανοιχτή, όμως, ο αποκλεισμός της λεωφόρου Αμαλίας, της Βασιλίσσης Σοφίας και της Πανεπιστημίου, σε ένα απόγευμα κατά το οποίο ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, έχει προκαλέσει συμφόρηση σε άλλους δρόμους της πρωτεύουσας, όπως η λεωφόρος Αλεξάνδρας, η Κηφισιάς και άλλοι.