από metereologos.gr
Τρίτη 22 Μαΐου 2018
 
 

Και διευθυντές ιδιωτικού δικαίου

Δημοσιεύθηκε το σχετικό διάταγμα για την τοποθέτηση σε θέσεις προϊσταμένων δημοσίων υπαλλήλων
Και διευθυντές ιδιωτικού δικαίου
60.000 υπάλληλοι του δημοσίου αποκτούν δικαίωμα σε θέσεις προϊσταμένων
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

Αθήνα Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την επιλογή περίπου 60.000 δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούν στο Δημόσιο με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σε θέσεις προϊσταμένων (ως και το βαθμό του Διευθυντή) στη δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία, δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με το διάταγμα, το οποίο υπογράφει ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιος, ως προϊστάμενοι διεύθυνσης, επιλέγονται υπάλληλοι με βαθμό Α΄ οι οποίοι έχουν ασκήσει καθήκοντα προϊστάμενου τμήματος επί ένα τουλάχιστον έτος. Ως προϊστάμενοι τμήματος ή γραφείου, επιλέγονται οι υπάλληλοι με βαθμό Α΄ ή με βαθμό Β΄ στην περίπτωση όμως που έχουν συμπληρώσει ως ελάχιστο χρόνο υπηρεσίας τέσσερα χρόνια.

Η επιλογή των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στις θέσεις ευθύνης γίνεται, όπως και στην περίπτωση του τακτικού προσωπικού, από τα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια. Οι εκπαιδευτικοί, που υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, επιλέγονται για προϊστάμενοι με τις ίδιες διαδικασίες με τις οποίες επιλέγεται και το τακτικό προσωπικό.

Ολόκληρο το προεδρικό διάταγμα
Κοινωνία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
-