Αμερικανός εφευρέτης κατασκεύασε μια κάμερα η οποία όχι μόνο καταγράφει εικόνες αλλά τυπώνει και γραπτές περιγραφές τους. Η Descriptive Camera χρησιμοποιεί την υπηρεσία Amazon Mechanical Turk για να δημιουργούνται οι λεζάντες της κάθε φωτογραφίας.

Οι λεζαντογράφοι

Την κάμερα κατασκεύασε ο Ματ Ρίτσαρντσον που σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί την υπηρεσία Amazon Mechanical Turk η οποία δημιουργήθηκε αρχικά ως ένα είδος facebook για προγραμματιστές. Οποιος προγραμματιστής αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα στο λογισμικό που ανέπτυσσε μπορούσε να το αναφέρει στη συγκεκριμένη υπηρεσία και έναντι μικρής αμοιβής λάμβανε βοήθεια από άλλους προγραμματιστές. Στην πορεία ο κύκλος των χρηστών της υπηρεσίας διευρύνθηκε και οι αιτήσεις για βοήθεια ξεπέρασαν τον στενό κόσμο του προγραμματισμού.

Η κάμερα στέλνει τις φωτογραφίες που τραβάει στην υπηρεσία και, όπως αναφέρει ο εφευρέτης, μέσα σε διάστημα περίπου τριών λεπτών οι χρήστες της υπηρεσίας τις βλέπουν και γράφουν λεζάντες για αυτές. Στη συνέχεια η κάμερα τυπώνει αυτές τις λεζάντες ώστε ο κάτοχος της να έχει στη διάθεσή του ένα ολοκληρωμένο «πακέτο» της εικόνας σε ψηφιακή αλλά και γραπτή μορφή.