Την άρση της ασυλίας των χρυσαυγιτών βουλευτών κκ. Ηλ. Κασιδιάρη (με 254 «υπέρ») και Δ. Κουκούτση (με 253 «υπέρ» και ένα «παρών»), αποφάσισε η Βουλή επί συνόλου 254 ψηφισάντων.

Η πρώτη περίπτωση αφορά την πράξη της δυσφήμισης ανώνυμης εταιρείας κατ’ εξακολούθηση και της συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση μετά από μήνυση του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha» και της δημοσιογράφου του καναλιού κυρίας Ειρήνης Κουβελιώτη για δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Κασιδιάρης σχετικά με χρηματισμό προστατευόμενου μάρτυρα.

Για την δεύτερη περίπτωση, αφορά την αξιόποινη πράξη της συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση, της απλής σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και απειλής μετά από μήνυση του δημοτικού συμβούλου του δήμου Αθηναίων κ. Π. Κωνσταντίνου που είχε προσφύγει στην Δικαιοσύνη για εξύβριση, επίθεση και χειροδικία εκ μέρους του κ. Κουκούτση, κατά του ιδίου και κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Βασιλικής Κατριβάνου στο προαύλιο της Βουλής όπου από κοινού βρέθηκαν πριν μήνες συνοδεύοντας τον εκπρόσωπο των πακιστανών μεταναστών στην Ελλάδα προκειμένου να καταθέσει ψήφισμα στον Πρόεδρο της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κουκούτσης δεν δίστασε να δηλώσει ότι λυπάται που δεν έπραξε αυτά για τα οποία κατηγορείται.

Όσον αφορά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του υπουργού Υγείας κ. Άδ. Γεωργιάδη, μετά από μήνυση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ. κ. Π. Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμιση, η Βουλή δεν ενέκρινε το σχετικό εισαγγελικό αίτημα. Έτσι, «υπέρ» της άρσης ψήφισαν μόλις 23 βουλευτές, ενώ 206 «κατά», 22 «παρών» και 3 «λευκό».