Με τους δημάρχους, αλλά και τους βουλευτές (συμπεριλαμβανομένου του ΠαΣοΚ) που τους στηρίζουν για λόγους ψηφοθηρικούς, «τα έβαλε» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, κάνοντας γνωστό ότι εντός της προσεχούς εβδομάδας απετάσσονται από το σχετικό πρόγραμμα 413 εκατ. ευρώ τα οποία προορίζονταν για την χρηματοδότηση έργων επεξεργασίας λυμάτων στην Αττική.

Ο κ. Πάγκαλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατήγγειλε τους δήμους οι οποίοι δεν προωθούν τις σχετικές διαδικασίες και μάλιστα υπό τα χειροκροτήματα διαφόρων βουλευτών και από το ΠαΣοΚ, στο πλαίσιο της ψηφοθηρίας.

Επίσης, διατύπωσε αιχμές για το αρμόδιο υπουργείο στο οποίο υπάγεται η ΕΥΔΑΠ λέγοντας ότι «ενώ σκοτωνόμαστε με τους ευρωπαίους, 413 εκατ. ευρώ πρόκειται να εξαφανιστούν και με την ανοχή της ΕΥΔΑΠ που είναι κρατική επιχείρηση και ανήκει σε συγκεκριμένο υπουργείο γιατί κάποιοι δήμαρχοι με τους οπαδούς τους εκτιμούν ότι τα ΚΕΛ μυρίζουν». «Ε, δε μυρίζουν, αλλά εμείς είμαστε καθυστερημένοι πολιτικά πνευματικά και πολιτιστικά», κατέληξε ο κ. Πάγκαλος.