Σε πολιτική και εκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ προχωρούν στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και έχουν συσπειρωθεί στην Κοινωνική Αριστερά. Θέτουν ως αναγκαία τη συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου με στόχο ένα νέο συνασπισμό εξουσίας.

Πασοκογενείς, όπως οι κ.κ. Γιώργος Ραυτόπουλος (ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρώην ευρωβουλευτής, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ), Σπύρος Κότσιας (πρώην πρόεδρος Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και πρώην νομάρχης Βοιωτίας και Αρκαδίας) και Γιάννης Γκόβας (μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας) δημοσιοποίησαν το πρωί της Παρασκευής, «την κοινή απόφαση Κοινωνικής Αριστεράς -ΣΥ. ΡΙΖ.Α, για πολιτική συνεργασία σε όλους τους τομείς και όλα τα επίπεδα».
Oπως επισημαίνει μιλώντας προς το «Βήμα» ο κ. Κότσιας «θα προχωρήσουμε σε βάθος αυτή συνεργασία ώστε να υπάρξει ένα αντιμνημονιακό μέτωπο, και σε εκλογική βάση, μακράς πνοής».
Αξίζει να επισημανθεί ότι η Κοινωνική Αριστερά θα κάνει δημόσια παρέμβαση για τη συνεργασία αυτή, το βράδυ της Παρασκευής , στην Πάτρα. Θα απευθύνει χαιρετισμό, εκ μέρους της, ο κ. Γκόβας , κατά τη διάρκεια της πολιτικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όπου θα μιλήσουν ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας, ο κ. Μ. Γλέζος και η ανεξάρτητη βουλευτής κυρία Σοφία Σακοράφα.
Αυτή η επιλογή τους, όπως σημειώνουν τα στελέχη της Κοινωνικής Αριστεράς, είναι συνεπής με τη στάση που κράτησαν όλο το προηγούμενο διάστημα στηρίζοντας πρωτοβουλίες για τη συσπείρωση των δυνάμεων «που βρίσκονται σε διαρκή σύγκρουση με τον νεοφιλελευθερισμό, τα Μνημόνια και τους πολιτικούς τους εκφραστές».
Παράλληλα, εκτιμούν ότι ανταποκρίνονται στη «δικαιολογημένη απαίτηση του δημοκρατικού λαού μας» για ένα «Παλλαϊκό Μέτωπο Ανατροπών και Αλλαγών και έναν νέο συνασπισμό εξουσίας που θα ανοίξει δρόμους, που θα δώσει όραμα, που θα επαναφέρει την πίστη και θα ξαναδώσει ελπίδα στο λαό μας που δοκιμάζεται».
Η Κοινωνική Αριστερά επιτίθεται στο σημερινό ΠΑΣΟΚ και χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα, μιλώντας για μετάλλαξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μιλά «αμερικάνικου τύπου μόρφωμα» που δεν είναι «το ΠΑ.ΣΟ. Κ των αγώνων μας», αλλά «καρικατούρα του» και «θλιβερή σκιά του».
Καλεί τον κόσμο που συντάχτηκε με το ΠΑ.ΣΟ.Κ «της προσφοράς των αγώνων, των κατακτήσεων και της αλληλεγγύης» να αφήσει «οριστικά πίσω το θλιβερό παρόν και μαζί το μεταλλαγμένο ΠΑ.ΣΟ.Κ, το υποταγμένο στο νεοφιλελεύθερο δόγμα», σημειώνοντας ότι «είναι η ώρα των πυρκαγιών και πρέπει να έχουμε στραμμένα τα βλέμματά μας κατά το φως».