Αν νομίζετε ότι η ένταξη του κ. Π. Τατσόπουλου στην ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών θα περάσει για τους υπόλοιπους βουλευτές αβρόχοις ποσί, κάνετε μεγάλο λάθος. Πρώτα απ’ όλα ο κ. Τατσόπουλος πολύ το διασκεδάζει που είναι ο 13ος βουλευτής που προσχώρησε σε αυτή την ομάδα: «Το ήθελα το 13 πολύ. Είναι το τυχερό μου. Περίμενα πρώτα να ανεξαρτητοποιηθεί ο Νταβρής, για να πάρει το νούμερο 12, και αμέσως μετά εγώ που πήρα το 13». Ως εδώ καλά, θα πείτε, αλλά τώρα αρχίζουν τα μπερδέματα.
nnn
Ο κ. Τατσόπουλος μετείχε ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Μόλις έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αλ. Τσίπρας τοποθέτησε πάραυτα την κυρία Ρένα Δούρου στη θέση του. Ο κ. Τατσόπουλος πήγε την Παρασκευή το πρωί στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκη και του υπενθύμισε ότι η ομάδα των ανεξάρτητων βουλευτών διαθέτει ήδη 13 μέλη και αν ενταχθούν σε αυτήν ο κ. Β. Πολύδωρας και η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη θα γίνουν 15, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι περισσότεροι από το ΚΚΕ, συνεπώς θα πρέπει και οι ανεξάρτητοι να εκπροσωπηθούν στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ελα όμως που εκπρόσωπος του ΚΚΕ είναι η κυρία Λιάνα Κανέλλη και εδώ μπερδεύεται και πάλι το θέμα. Για να πάει ο κ. Τατσόπουλος, θα πρέπει να φύγει η κυρία Κανέλλη. Επεται ενδιαφέρουσα συνέχεια.


Οι βολιδοσκοπήσεις για τον αρχηγό

«Ουδείς έως τώρα με έχει βολιδοσκοπήσει, δεν μπαίνω σε αυτή τη λογική» είναι η απάντηση που δίνει ο κ. Αν. Παπαδόπουλος στις πληροφορίες που είδαν τελευταίως το φως της δημοσιότητας ότι πρόκειται να ηγηθεί της «Ομάδας των 58». Υπενθυμίζει ότι παραμένει μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ και ότι μετέχει στην κίνηση για να δημιουργηθεί μια «πολιτική τάση ή ένα ρεύμα ιδεών, με έναν μόνο πολιτικό στόχο: Δεν μπορεί να υπάρχει κενό ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, πρέπει να υπάρξει συλλογική προσπάθεια για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς και σε αυτήν να μετέχουν οι πάντες, όπως για παράδειγμα η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου (έχει ευρωπαϊκή εμπειρία), ο κ. Ι. Ραγκούσης, ακόμη και ο κ. Γ. Φλωρίδης». Και όταν ρώτησα πώς θα λειτουργεί αυτό το «ρεύμα ιδεών», η απάντηση που έδωσε ήταν: «Πώς ήταν η ανανεωτική πτέρυγα του Συνασπισμού; Κάτι παρόμοιο…».
Η Ραχήλ απέκτησε φρουρά

Οχι μόνο δεν φεύγει από τους Ανεξάρτητους Ελληνες η κυρία Ραχήλ Μακρή, αλλά ο αρχηγός του κόμματός της κ. Π. Καμμένος την αναβάθμισε. Μου λένε ότι στην πρόσφατη εκδήλωση του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου του κ. Δ. Καζάκη η Ραχήλ συνοδευόταν από τη… φρουρά του κ. Καμμένου. Με δυο λόγια ο αρχηγός των ΑΝΕΛ της παραχώρησε ολόκληρη τη φρουρά του. Και όταν την ρώτησα αν αυτό σηματοδοτεί κάτι, μου απάντησε: «Μου την παραχώρησε έως ότου εκπαιδευθεί ο δικός μου αστυνομικός». Να σημειώσω ότι στην εκδήλωση αυτή η Ραχήλ μίλησε εναντίον του Μνημονίου και εισέπραξε μάλιστα και χειροκρότημα.
Στη Βουλή οι έλεγχοι στα κελιά

Πολύ τους πείραξαν τους έγκλειστους στον Κορυδαλλό χρυσαυγίτες οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι που γίνονται κάθε λίγο και λιγάκι στα κελιά τους. Πραγματοποίησαν μάλιστα και ειδική σύσκεψη (όταν προαυλίστηκαν) και αποφάσισαν να φέρουν το θέμα στη… Βουλή. Εβαλαν τη σύζυγο του αρχηγού κυρία Ελένη Ζαρούλια να καταθέσει και ερώτηση για να μάθουν ποιος είναι αυτός που δίνει τέτοιες εντολές για ελέγχους στα κελιά τους. Σου λένε, κάτι εδώ συμβαίνει, ας μάθουμε τουλάχιστον ποιος κρύβεται πίσω από τους ελέγχους. Αλλωστε με τόσο πολλούς ελέγχους, και να θέλουν να κρύψουν τίποτε (κανένα κινητό για παράδειγμα) θα δυσκολευθούν.
nnn
Η κυρία Ελένη Ζαρούλια (ή Λοχίας Σουλτς, όπως χαϊδευτικά την αποκαλούν στο κόμμα της) έχει όμως άλλα προβλήματα. Αυτός ο χαρακτηρισμός («αληταράς») που έδωσε από το βήμα της Βουλής στον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαρ. Αθανασίου την έβαλε σε μπελάδες. Η Βουλή τής επέβαλε για πρώτη φορά πειθαρχική ποινή 1.500 ευρώ για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Και τα χρήματα θα τα πληρώσει είτε το θέλει είτε όχι, αφού θα αφαιρεθούν από τον βουλευτικό μισθό της.


Οχι επιλεκτικά πρόστιμα

Με αφορμή όμως το πρόστιμο που επεβλήθη στην κυρία Ζαρούλια, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Α. Ψυχάρης έφερε και μία άλλη πρόταση: «Το προεδρείο της Βουλής οφείλει να επιβάλλει πειθαρχικές ποινές σε όλους τους βουλευτές που προσβάλλουν και όχι επιλεκτικά» έγραψε στο Twitter του. Και συνεχίζει εξηγώντας το γιατί: «Η επιλεκτική εφαρμογή του Κανονισμού της Βουλής προσβάλλει το κοινοβουλευτικό και θεσμικό μας σύστημα, Οχι μόνο δίνει βήμα στους λαϊκιστές αλλά, κυρίως, απογοητεύει τους πολίτες της χώρας μας που πιστεύουμε στην ισονομία».
Ο κ. Κακλαμάνης και η λαϊκή Δεξιά

Θα σας αποκαλύψω τώρα πώς αντέδρασε ο κ. Ν. Κακλαμάνης στην είδηση ότι είναι ενδεχόμενο ο κ. Κ. Μίχαλος να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων (με τις ευλογίες μάλιστα των «γαλάζιων»). Πρώτα απ’ όλα, είπε στους συνεργάτες του πως θα διεκδικήσει ό,τι κι αν γίνει και αυτός τη δημαρχία του πρώτου δήμου της χώρας. Δεύτερον, είπε πως δεν φοβάται τη διαγραφή, αφού το κόμμα δεν πρόκειται να δώσει το χρίσμα σε κανέναν. Το καλύτερο όμως σας το φύλαξα για το τέλος: Αν όντως, όπως έλεγε, θα είναι ο κ. Μίχαλος υποψήφιος, τότε θα διεκδικήσουν τη δημαρχία της Αθήνας ένας εκπρόσωπος των… βιομηχάνων και ένας εκπρόσωπος της… λαϊκής Δεξιάς.

HeliosPlus