Κύριε διευθυντά,

Αυτή τη φορά ήταν επώνυμο το θύμα (ο σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος) και η καθυστέρηση του ΕΚΑΒ «ακούστηκε» πολύ. Ωστε να ξαναθυμηθούμε εκείνο που όλοι γνωρίζαμε. Kαι που πολλοί από εμάς έχουμε κατά καιρούς αντιμετωπίσει τις (δραματικές) συνέπειές του: Οτι ούτε τα ασθενοφόρα αρκούν ούτε το προσωπικό τους προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Λεκανοπεδίου. Το κατήγγειλε εκ νέου και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Γιάννης Χούσος, στον «Bήμα FM 99,5», λέγοντας ότι «καθημερινά βρίσκονται ακινητοποιημένα περίπου 35 ασθενοφόρα είτε λόγω μηχανικής βλάβης είτε λόγω της κακής κατάστασης των ελαστικών τους. Είναι πολύ παλιά, δεν αντέχουν άλλο». Αυτά λοιπόν είναι τα έργα των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών – και δεν αναφέρομαι μόνο στο ΠαΣοΚ… Φαίνεται ότι αν οι πολιτικοί επιμένουν ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να κάνει μεγάλες θυσίες, εννοούν ότι πρέπει να θυσιάσει και τη ζωή του, πληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δική τους εγκληματική ανεπάρκεια. Θα το θυμάμαι (και) αυτό όταν θα πάω στις κάλπες.

Μετά συγχύσεως

Πανδώρα

ΥΓ.: Κατά τα άλλα, «σε κρίσιμη φάση η χώρα, και στο ΠαΣοΚ… χτενιζόμαστε» δήλωσε ο Χάρης Καστανίδης. Τα εξτένσιον όμως τα πληρώνουμε εμείς!

* Ε ναι, μόνο στην πλάκα μπορείς να το ρίξεις για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση, όλα όσα συμβαίνουν και όσα λένε οι εμπλεκόμενοι σε αυτή την ιστορία – μάλλον σε αυτή την τραγικωμωδία, για να χρησιμοποιήσω έναν πιο κατάλληλο όρο.

* Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Αγωνίζομαι κάθε μέρα να κάνω τη δουλειά μου και στη δουλειά μου είμαι πετυχημένος». Αυτό το τελευταίο, μήπως να άφηνε να το πει κανένας άλλος;

* Ναι, το γνωρίζω, χωρίς χάπια δεν βγαίνει η μέρα, προσοχή όμως: η αλόγιστη χρήση φαρμάκων μπορεί να προκαλέσει σημαντικές βλάβες στο έντερό μας. Το λένε οι ειδικοί, οι οποίοι ενοχοποιούν ακόμα και την ασπιρίνη. Και τα αντιβιοτικά, που μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη κολίτιδα. Μέσα σε όλα, αυτή μάς έλειπε!

* Οπότε, μήπως να κόψουμε τα φάρμακα και να το ρίξουμε στη γιόγκα; Πολλοί εκείνοι που της αποδίδουν τη σωτηρία του σώματος και της ψυχής τους…