Δεν μας αθωώνω αλλά όχι και να διαγράψω το πλιάτσικο της ρακένδυτης Ψωροκώσταινας από τους προγόνους της φράου Μέρκελ που σαν κατσαλπιάδες του χειρίστου είδους βούτηξαν ακόμα και τα μπαλωμένα σώβρακα των ελλήνων.

Αντιγράφω από το ντοκουμέντο του Μαρκ Μαζάουερ «Στην Ελλάδα του Χίτλερ»: «Στο σπίτι του Πιστολάκη έκοψαν από τα μαξιλάρια τα κεντήματα και αφαίρεσαν τα κρητικά κειμήλια. Από τα φτωχόσπιτα της επαρχίας έκλεψαν τα σεντόνια και τις βελέντζες. Από άλλες κατοικίες άρπαξαν ελαιογραφίες και αφαίρεσαν και αυτά ακόμη τα μεταλλινά πόμολα της πόρτας»

Παρακάτω «Προχωρούσαν σε επιτάξεις πορτοκαλιών, λεμονιών και τσιγάρων. Το ατμόπλοιο Pierre Luigi κουβαλούσε εκατοντάδες μπάλες βαμβακερά προιόντα, λινάρι και σολόδερμα. Οι αξιωματικοί κατάσχεσαν αποθέματα σταφίδας, σύκων, ριζιού και ελαιολάδου».

Παρακάτω «Ο Σοντερφίρερ Χ. Χάινε για λογαριασμό της Κρουπς με την στολή της Βέρμαχτ μπήκε στα γραφεία των ελληνικών μεταλλευτικών επιχειρήσεων και εξασφάλισε διάφορες μακροχρόνιες μισθώσεις με συμφέρουσες τιμές. Ολόκληρη η παραγωγή των ελληνικών ορυχείων σε πυρίτη, σιδηρομετάλλευμα, χρωμιούχο μετάλλευμα, νικελώδες μετάλλευμα, μαγνήσιο, μαγγάνιο, βρανίτη και χρυσό είχε κλειστεί για την Γερμανία σε μακροπρόθεσμη βάση».

Παρακάτω «Μέλη του Οικονομικού επιτελείου είχαν αναλάβει τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, τα ναυπηγεία Βασιλειάδη, και το πυριτιδοποιείο του Μποδοσάκη. Αποθέματα καπνού , δέρματα, βαμβακερά υφάσματα και κουκούλια μετάξι κατασχέθηκαν και στάλθηκαν βόρεια στο Ράιχ».

Ο Μουσολίνι, επειδή προφανώς οι πρόγονοι της Μέρκελ του άφησαν τα ψίχουλα, έγραφε στον Τσιάνο «Οι Γερμανοί πήραν από τους Ελληνες ακόμα και τα κορδόνια τους».

Επομένως αγαπητή Ανγκελα δεν λέω, να πληρώσουμε και με το παραπάνω. Αλλά κι εσείς αφού πρώτα ξεχρεώσετε με τόκο να ζητήσετε γονυπετείς συγνώμη. Εντάξει το χρυσάφι, τον ορυκτό πλούτο, την σταφίδα και όλα τα αγροτικά προιόντα. Αλλά όχι και τα σώβρακα. Τέτοια λιγουρία και τόση κατσαπλιομανία ούτε ο έσχατος τριτοκοσμικός αγαπητή μου κυρία!