Ντοκιμαντέρ

«Η δεκαετία του ’80: Το φαινόμενο Ρίγκαν», ΕΡΤ1, 18.15
Η επιρροή του Ρίγκαν στη δεκαετία του ’80 υπήρξε τεράστια και καθοριστική. Σε αυτό το επεισόδιο θα δούμε τα κεντρικά πρόσωπα και τα γεγονότα στις δύο θητείες του στον Λευκό Οίκο: Νομοθετικά επιτεύγματα και πολιτικές οπισθοχωρήσεις, η απόπειρα δολοφονίας και η ηρωική επιστροφή του. Η κρίση στη Μέση Ανατολή και η αποφασιστικότητα του Ρίγκαν να στηρίξει μια ομάδα ανταρτών στη Λατινική Αμερική παραλίγο να του στοιχίσει την προεδρία στο σκάνδαλο Ιράν/«Κόντρας». Η δημοφιλία του στον αμερικανικό λαό υπήρξε τεράστια και θα δούμε το γιατί.


Ξένη σειρά

«Ο φάρος», ΕΡΤ3, 15.00
Η Εύα κάνει λάθος σε σχέση με τον Ρικάρντο. Αυτό που δέχτηκε δεν ήταν ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα αλλά αεροπορικά εισιτήρια για να τον συνοδεύσει στο Μεξικό ώστε να δει τον γιο του Ντιέγκο. Και ενώ η Ερέα συνειδητοποιεί πως η φαντασία της περίμενε κάτι διαφορετικό από την πραγματικότητα, το γράμμα του Γκονζάλο ήταν μια πολύτιμη εκδήλωση της αγάπης του.

Ξένη ταινία

«Η συμμαχία», STAR, 21.00
Η ανθρωπότητα έρχεται αντιμέτωπη με μια τεράστια απειλή. Ο παρανοϊκος Φάντομ σχεδιάζει να μποϊκοτάρει τη σύσκεψη κορυφής των ηγετών όλου του κόσμου στήνοντας μια καταστροφική εγκατάσταση από φονικές εκρήξεις. Ο βετεράνος της δράσης Αλαν Κουότερμεϊν αποφασίζει να οργανώσει και να καθοδηγήσει μια ομάδα από υπερήρωες εναντίον του Φάντομ. Αυτή την ασυνήθιστη «συμμαχία» αποτελούν μερικοί από τους πιο αγαπημένους κλασικούς ήρωες: ο Κάπτεν Νέμο, η Μίνα Χάρκερ, ο αόρατος άνθρωπος Ρόντνεϊ Σκίνερ, ο αμερικανός πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών Τομ Σόγερ, ο Ντόριαν Γκρέι αλλά και ο Δόκτωρ Τζέκιλ μαζί με το άλτερ έγκο του, τον Μίστερ Χάιντ. Η συμμαχία διαθέτει μόνο εννέα ώρες για να σώσει τον κόσμο. Πρωταγωνιστούν οι Σον Κόνερι, Στιούαρτ Τάουνσεντ, Πέτα Γουίλσον, Σέιν Γουέστ. (ΗΠΑ/Γερμανία/Τσεχία/Αγγλία, 2003, 99′)

HeliosPlus