Φημολογείται ότι η Κρίστεν Στιούαρτ δέχτηκε πρόταση να αναλάβει τον βασικό γυναικείο ρόλο στην νέα κινηματογραφική μεταφορά του κόμικ «Ακίρα» (Akira).

Η live action μεταφορά του manga από τη Warnerσε σενάριο του Στιβ Κλόουβς, αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα τον Μάρτιο και οι υπεύθυνοι της παραγωγής έχουν ήδη ζητήσει από την 21 ετών σταρ του «Twilight» να υποδυθεί την Κέι, την αγαπημένη του πρωταγωνιστή Κανέντα, σύμφωνα με δημοσίευμα του TwitchFilm.

Η κλασική ιστορία αφορά στον Κανέντα, αρχηγού συμμορίας μηχανόβιων που έρχεται αντιμέτωπος με την περιπέτεια, όταν ο φίλος του, Τετσούο απάγεται για να χρησιμοποιηθεί σε κυβερνητικό πείραμα με στόχο την απελευθέρωση του Ακίρα, ενός «κοιμισμένου» παιδιού με υπερφυσικές ικανότητες που μπορούν να ανατρέψουν τις ισορροπίες δυνάμεων στον πλανήτη.

Οι Άντριου Γκάρφιλντ, Τζέιμς ΜακΑβόι και Ρόμπερτ Πάτινσον έχουν επίσης συζητηθεί για τον ρόλο του Τετσούο, ενώ οι Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Γκάρι Όλντμαν και Γκάρετ Χέτζλαντ είναι οι πιθανότεροι υποψήφιοι για τους ρόλους της κυρίας Μιγιάκο, του συνταγματάρχη και του Κανέντα, αντίστοιχα.

Όσο για την σκηνοθεσία έχουν συζητηθεί εξίσου τα ονόματα των Ζομ Κολέ Σερά και των Άλεν και Άλμπερτ Χιουζ.

Στις προθέσεις της παραγωγής των $300 εκατομμυρίων της Warner Brothers -στην οποία συμμετέχει και η εταιρεία «Appian Way production» του Λεονάρτνο Ντι Κάπριο- είναι η δημιουργία δύο ταινιών που θα καλύπτουν η κάθε μία τα τρία από τα έξι βιβλία της σειράς.

Να σημειώσουμε ότι έχει ήδη κυκλοφορήσει σε εκδοχή κινουμένων σχεδίων η ταινία «Akira» το 1988.