Το 13ο ξενοδοχείο του στον κόσμο και το τέταρτο στην Ελλάδα, μετά τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τη Τζια, ανακοίνωσε ο πολυτελής ξενοδοχειακός όμιλος Grace Hotels. Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα, Grace Kalamata, η οποία θα περιλαμβάνει και βίλες προς πώληση, προγραμματίζεται να λειτουργήσει το 2017. Το ξενοδοχείο θα βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη της Καλαμάτας, στην περιοχή της Βελίκας και θα διαθέτει 125 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, καθώς και 40 βίλες, τριών, τεσσάρων ή πέντε υπνοδωματίων.

«Ο συγκεκριμένος προορισμός αποτελεί ιδανική τοποθεσία για ένα ξενοδοχείο Grace. Η Καλαμάτα είναι μια αυθεντική και γοητευτική πόλη δίπλα στην θάλασσα, αλλά ταυτόχρονα και σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Ο φυσικός και πολιτιστικός πλούτος της περιοχής, σε συνδυασμό με τις πολυβραβευμένες υπηρεσίες και εγκαταστάσεις της Grace, θα προσφέρουν στους Ελληνες και ξένους επισκέπτες αξέχαστη διαμονή και αναμνήσεις», σημειώνει η υπεύθυνη του ομίλου για την περιοχή της Μεσογείου και Αφρικής κ. Λένα Λιβανίδου.
Το ξενοδοχείο θα προσφέρει επίσης πολλές γαστρονομικές επιλογές με εστιατόρια, δύο μπαρ, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις SPA και θεραπείες ομορφιάς, αναζωογόνησης και ευεξίας, συνεδριακούς χώρους, καθώς και ειδικές εγκαταστάσεις για παιδιά και θαλάσσια σπορ. Ο σχεδιασμός της νέας μονάδας θα αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία των ξενοδοχείων του ομίλου, συνδυάζοντας την κομψότητα, την απλότητα και την υψηλή αισθητική, διατηρώντας παράλληλα στοιχεία της τοπικής αρχιτεκτονικής.
Το πρώτο ξενοδοχείο της Grace Hotels, η οποία είναι μέρος του ομίλου LibraGroup της οικογένειας Λογοθέτη, λειτούργησε στη Σαντορίνη το 2007. Εκτοτε, ο όμιλος επεκτάθηκε στη Βόρεια Αμερική και στην Ασία, με την προσθήκη του The Vanderbilt Grace και του Grace Beijing αντίστοιχα, ενώ σύντομα θα έχει παρουσία σε πέντε ηπείρους, μετά το πρόσφατο άνοιγμα του Grace Cafayate στη βόρεια Αργεντινή και τα Grace Panama και Grace Marrakech (Μαρόκο) στις αρχές του 2014.
Σήμερα αριθμεί πλέον 13 ξενοδοχεία σε λειτουργία και υπό κατασκευή σε όλο τον κόσμο. Η τουριστική επένδυση στην Κέα (Grace Kea), είναι υπό κατασκευή και προγραμματίζεται να λειτουργήσει το 2016-2017. Βρίσκεται στην περιοχή του Κούνδουρου, στη δυτική πλευρά του νησιού. Θα αποτελείται από ξενοδοχείο με 32 δωμάτια και σουίτες, το κάθε ένα με δική του πισίνα. Το ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει δύο εστιατόρια, γυμναστήριο και σπα, ενώ στο σύμπλεγμα θα υπάρχουν και 17 αυτόνομες βίλες, οι οποίες θα διατεθούν προς πώληση, κάθε μία με δική της πισίνα.