Με τρεις αιτήσεις ενδιαφέροντος από υψηλού επιπέδου διεθνείς επενδυτές προχωρά στο 2ο στάδιο ο διαγωνισμός για την παραχώρηση άδειας λειτουργίας και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων.

Σύμφωνα με το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού για την παραχώρηση άδειας λειτουργίας και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων, ολοκληρώθηκε με την υποβολή τριών αιτήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος από υψηλού επιπέδου, διεθνείς επενδυτές.

Συγκεκριμένα, οι λεπτομερείς αιτήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που έχουν κατατεθεί στο ΤΑΙΠΕΔ προέρχονται από:

1.OSTERREICHISCHE LOTTERIEN GESELLSCHAFT m.b.H. (Austrian Lotteries)

2.Σύμπραξη των εταιριών SISAL S.p.A – DAMCOENERGY S.A- DAMLOT A.E (επικεφαλής SISAL S.p.A.)

3.Σύμπραξη των εταιριών OPAP INVESTMENT LIMITED- LOTTOMATICA GIOCHI E PARTECIPAZIONI S.r.L. – INTRALOT LOTTERIES LIMITED – SCIENTIFIC GAMES GLOBAL GAMING S.ar.L. (επικεφαλής OPAP INVESTMENT LIMITED)

Ο διαγωνισμός, ο οποίος ξεκίνησε την 1ηΝοεμβρίου2011, αφορά στην παραχώρηση δωδεκαετούς αποκλειστικής άδειας για τη λειτουργία και διαχείριση των Κρατικών Λαχείων, που αποτελούνται από τα Λαχεία Εθνικό, Λαϊκό, Ευρωπαϊκό, Στιγμιαίο Κρατικό (Ξυστό), Στεγαστικό Κρατικό και Πρωτοχρονιάτικο.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του πρώτου σταδίου του διαγωνισμού, ο κ. Κώστας Μητρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, δήλωσε:«Τα αποτελέσματα από το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού για τα Κρατικά Λαχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά.
»Παρά το εξαιρετικά αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον, εκδήλωσαν ενδιαφέρον εταιρείες διεθνούς φήμης, με αποδεδειγμένη εμπειρία και επιχειρησιακή τεχνογνωσία στο κλάδο των τυχερών παιγνίων.

»Η ύπαρξη τριών σχημάτων εγγυάται τον ανταγωνισμό στη διαδικασία. Πιστεύουμε ότι όταν οι υποψήφιοι θα υποβάλλουν τις τελικές προσφορές τους, το επίπεδο αβεβαιότητας θα είναι πολύ χαμηλότερο και οι προσφερόμενες τιμές ικανοποιητικές».

Μετά τον έλεγχο των Εκδηλώσεων Ενδιαφέροντος και την προεπιλογή των υποψηφίων που ικανοποιούν τα κριτήρια που ετέθησαν στο πρώτο στάδιο του διαγωνισμού, θα αποσταλεί στους προεπιλεγέντες το τεύχος του 2ου σταδίου του διαγωνισμού.

Οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited και Eurobank EFG Equities Investment Firm S.A ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ για τον εν λόγω διαγωνισμό.