Η Randstad είναι εταιρεία συμβούλων ανεύρεσης στελεχών. Το «Good to know you» είναι η φράση που υποστηρίζει την κουλτούρα της Randstad Hellas και αποδεικνύεται εμπράκτως μέσα από την κατάταξή της στην πρώτη θέση τα τελευταία χρόνια στην έρευνα Ανθρώπων και Δέσμευσης ανάμεσα σε όλες τις εταιρείες της Randstad παγκοσμίως.
Η παγκόσμια αποστολή της Randstad είναι: «Shape the world of Work». Μέρος της κουλτούρας της αντικατοπτρίζεται μέσα από τον τρόπο με τον οποίο εμπνέει τους συνεργάτες της προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Ιστορίες πελατών, κατορθώματα και επιτυχίες των ομάδων της εταιρείας επικοινωνούνται συνήθως μέσω του Ιntranet και των e-mail προς γνωστοποίηση σε όλους.
Μέσω του προγράμματος «Reconnecting» οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία προσφάτως να ενισχύσουν τις γνώσεις τους στις αξίες, στην αποστολή και στο όραμα της εταιρείας και να αυξήσουν τη δέσμευση στην ιστορία και στη στρατηγική της.
Το πρόγραμμα συνοδευόταν με ευφάνταστα quiz, διασφαλίζοντας έτσι ότι οι εργαζόμενοι γίνονται πραγματικά κομμάτι της κουλτούρας της εταιρείας. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, η Randstad φροντίζει μέσω φιλανθρωπικών ενεργειών να παρέχει υπηρεσίες HR σε άνεργους πολίτες, ενισχύοντας έτσι την εταιρική κουλτούρα της και την υπερηφάνεια των εργαζομένων.
Τα επιτεύγματα των εργαζομένων αναγνωρίζονται από την εταιρεία με ειδικά βραβεία, μία επιπλέον ημέρα άδειας και συμβολικά δώρα. Τα κριτήρια επιλογής των νικητών είναι η προσήλωση στις αξίες της εταιρείας, η θετική απήχηση στην ομάδα, η παραπάνω προσπάθεια και η επίτευξη των στόχων.
Επίσης η εταιρεία αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη σταδιακή προσωπική ανάπτυξη, τον κορυφαίο εργαζόμενο στην προσέλκυση νέων πελατών, τον καλύτερο σύμβουλο επανατοποθέτησης στην αγορά εργασίας κ.ά. Οι βραβεύσεις συνοδεύονται πάντα με παραδείγματα και μπορεί να ποικίλλουν, από ένα απλό «Μπράβο» κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης, ως ένα e-mail στην ομάδα, ένα μπουκάλι σαμπάνια για να γιορτάσουν τον «Καλύτερο Μήνα» του υπαλλήλου, ένα μπουκέτο λουλούδια ή ακόμη και ένα μικρό γεύμα στο πλαίσιο της ομάδας.
Οι υπάλληλοι που δεν δηλώνουν απουσίες κατά τη διάρκεια του έτους από την εργασία λαμβάνουν τρεις επιπλέον ημέρες άδειας την επόμενη χρονιά. Επίσης, οι εργαζόμενοι της Randstad στην ονομαστική τους εορτή και γενέθλια φεύγουν νωρίτερα από το γραφείο, ενώ μία Παρασκευή τον μήνα αναχωρούν στις 2.00 το μεσημέρι. Τέλος, η εταιρεία για να αναπτύξει το πνεύμα ομαδικότητας κάθε χρόνο διοργανώνει συμμετοχικές δραστηριότητες (π.χ. μαθήματα μαγειρικής κ.ά.).
Οπως χαρακτηριστικά δηλώνει εργαζόμενος στην εταιρεία, «σε αρκετές περιπτώσεις που οικογενειακά πρόσωπα συναδέλφων μας αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα υγείας και έπρεπε να λείπουν από την εργασία τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα ή έπρεπε να εργαστούν με μειωμένο ωράριο, η εταιρεία ήταν εκεί για να βοηθήσει. Αυτό κατά τη γνώμη μου δείχνει ανθρώπινο χαρακτήρα για μια εταιρεία και ότι πραγματικά υπολογίζει στους ανθρώπους της, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου όλα υπολογίζονται για τους εργαζομένους σε χρόνο και χρήμα».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ