Αυτό επεσήμανε η κυρία Μέρκελ σε συνεδρίαση των βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού τηην Παρασκευή.
Στην ίδια συνεδρίαση, ο Μαικλ Μάιστερ, αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Συντηρητικών της Μέρκελ, δήλωσε ότι η Γερμανία θέλει να κρατήσει την Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ, αλλά η χώρα πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για την αντιμετώπιση του χρέους της.
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της κυβέρνησης Στέφαν Ζάιμπερτ: «Η χρεοκοπία δεν συμφέρει κανέναν στην Ευρώπη».
«Η γερμανική κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου να καταστεί και πάλι διαχειρίσιμο το ελληνικό χρέος και να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Η χρεοκοπία αποτελεί μια διαδικασία με ανυπολόγιστες προεκτάσεις και πολλούς κινδύνους, όπως εκτιμούν πολλοί οικονομολόγοι. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας, της Ευρώπης ή της Ελλάδας» τόνισε ο ίδιος.
Σόϊμπλε : Ανεπαρκείς οι προτάσεις της Ελλάδας
«Οι προτάσεις της Ελλάδας για τη μείωση του χρέους είναι ανεπαρκείς και δεν ανταποκρίνονται στους στόχους που έχουν τεθεί από τους πιστωτές της», δήλωσε την Παρασκευή ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών.
Η συμφωνία για το δεύτερο δάνειο των 130 δισ. ευρώ προβλέπει ότι το ποσοστό του χρέους θα περιοριζόταν στο 120%.
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις άλλων μελών της γερμανικής κυβέρνησης. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέφαν Σάιμπερτ είπε ότι «η χρεοκοπία δεν συμφέρει κανέναν στην Ευρώπη».
«Η γερμανική κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου να καταστεί και πάλι διαχειρίσιμο το ελληνικό χρέος και να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Η χρεοκοπία αποτελεί μια διαδικασία με ανυπολόγιστες προεκτάσεις και πολλούς κινδύνους όπως εκτιμούν πολλοί οικονομολόγοι. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας, της Ευρώπης ή της Ελλάδας» τόνισε ο ίδιος.