Την άποψη ότι η επιλεκτική χρεοκοπία, δηλαδή η μετάθεση της αποπληρωμής ομολόγων, «σημαίνει ανταλλαγή ομολόγων με διπλάσιο επιτόκιο. Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει υπό το βάρος των τόκων πλέον» εξέφρασε ο Στέφανος Μάνος σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ99,5.

Για την κυβέρνηση ανέφερε ότι τον ανησυχεί η συμπεριφορά της, «η οποία δεν κάνει τη δουλειά της και κυρίως δεν φροντίζει να είμαστε εμείς εντάξει. Θα ήμασταν αν η κυβέρνηση περιόριζε τις τεράστιες δαπάνες του κράτους».

«Με ανησυχεί επίσης ότι ενώ θεωρήσαμε ότι είναι από τα σημαντικότερα εργαλεία για να μειώσουμε το χρέος είναι να ξεπουλήσουμε περιουσιακά στοιχεία που δεν προσφέρουν τίποτα και φτιάξαμε για αυτό ένα μηχανισμό, ο μεν υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών είπε ότι δεν πουλιούνται αυτά τα πράγματα ο δε καινούργιος πρόεδρος του οργανισμού δεν φαινόταν και πολύ πρόθυμος να κάνει τη δουλειά που του έχουν αναθέσει. Με ποια κριτήρια γίνονται αυτά; Δεν θα σοβαρευτούν ποτέ; Κριτήριο εντοπιότητας ήταν, ότι ήταν από τη Θεσσαλονίκη; Πρόσωπα χρειάζονται, δεν είναι τι πρέπει να κάνουμε, αλλά ποιος θα το κάνει. Και εδώ όλοι συμφωνούμε πλέον, έστω και αν περάσαμε από σαράντα κύματα, ότι πρέπει να πουλήσουμε περιουσιακά στοιχεία. Αλλά κάποιος πρέπει να το κάνει».
Για τον νέο νόμο-πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση υποστήριξε ότι είναι η μόνη αχτίδα φωτός αυτό που παρουσιάζει η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου. «Το πανεπιστήμιο έχει πουθενά μετρημένη και καταγραμμένη την περιουσία του; Εχει υπολογίσει κανείς ποτέ τι θα μπορούσε να αποδώσει και τι θα εισέπραττε; Ποιοι νέμονται τα ακίνητα του Πανεπιστημίου Αθηνών; Το κτίριο της ΝΔ στη Ρηγίλλης σε ποιον ανήκει; Τι πληρώνει η ΝΔ;» διερωτήθηκε.

Αντιθέτως, όπως είπε, «η ρύθμιση για τα αυθαίρετα είναι εγκληματική επιπολαιότητα που θα οδηγήσει μόνον στο να αυξηθούν τα αυθαίρετα».