Η Ευρωπαϊκή Ενωση μελετά εσπευσμένως την εκταμίευση προς την Ελλάδα ενός νέου πακέτου δανειακής βοήθειας ύψους 65 δισ. ευρώ για το 2012 και το 2013, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, το νέο πακέτο περιλαμβάνει νέα δάνεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ με αντάλλαγμα την υιοθέτηση από την ελληνική κυβέρνηση πρόσθετων μέτρων αύξησης των δημοσίων εσόδων και την αποδοχή μιας άνευ προηγουμένου εξωτερική εποπτεία για την τήρηση του ελληνικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.
«Το πρόγραμμα θα προβλέπει νέα δάνεια και επιπλέον τεχνική βοήθεια από την ΕΕ, που θα φθάνει μέχρι την εμπλοκή της ΕΕ στην πορεία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων», δήλωσε στο πρακτορείο ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ υπό τον όρο ότι δεν θα αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.

Το τηλεγράφημα αναφέρεται και στη συνέντευξη του ιρλανδού υπουργού Μεταφορών Λίο Βάραντκαρ στους Sunday Times ότι η Ιρλανδία πιθανότατα θα ζητήσει συμπληρωματική δανειακή βοήθεια, αφού είναι μάλλον απίθανη η επιστροφή της στις αγορές την επόμενη χρονιά, όπως προβλέπει το πρόγραμμα ΄διάσωσης της χώρας από την ΕΕ και το ΔΝΤ.