Την αναστολή της παραγωγής ορισμένων μοντέλων της σχεδιάζει η Ford Motor στο πλαίσιο της λειτουργικής αναδιοργάνωσης που έχει ήδη προαναγγείλει από τον περασμένο Ιούλιο ο διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Τζιμ Χάκετ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times» του Λονδίνου, η Ford πρόκειται να πάψει να παράγει τα Mondeo, τα Galaxy και τα S-Max και να επικεντρωθεί στην παραγωγή των δημοφιλών μοντέλων πολλαπλών χρήσεων (SUV). Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να περιορίσει τον αριθμό των εξουσιοδοτημένων αντιπροσωπειών της.
Η Ford, που εμφάνισε ζημιές 73 εκατ. δολ. στην ευρωπαϊκή αγορά το διάστημα Απριλίου-Ιουλίου 2018, εφαρμόζει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη το κόστος του οποίου θα φθάσει τα 11 δισ. δολάρια (9,47 δισ. ευρώ).
Σύμφωνα με αναλυτές της Morgan Stanley, η εταιρεία ίσως απολύσει το 12% του εργατικού της δυναμικού (περίπου 200.000 μισθωτοί) στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης. Οι περισσότερες απολύσεις αναμένεται να γίνουν στην Ευρώπη, όπου η επιχείρηση αντιμετωπίζει την πρόκληση της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, σημειώνουν οι «Times».