«Εχουμε 21 χιλιάδες αρχαιολογικούς χώρους και 65 εκατομμύρια κινητά αρχαιολογικά ευρήματα, η Ελλάδα είναι ένα απέραντο αρχαιολογικό πάρκο, που αξίζει να δουν και να περιηγηθούν άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο. Η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει τον απλούστερο, ταχύτερο και οικονομικότερο τρόπο για να προβληθεί η χώρα μας και οι πολιτιστικοί θησαυροί της.»

Τα παραπάνω μεταξύ άλλων ανάφερε ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος στον χαιρετισμό της πραγματοποίησης της εφαρμογής Street View της Google και στη χώρα μας. Η Ελλάδα είναι η 56η χώρα στην οποία θα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή αυτή λεπτομερών εικονικών περιηγήσεων, η οποία αποτελεί και ένα πρώτης τάξεως μέσον προβολής πολιτιστικών προορισμών.
Το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε από το Μουσείο της Ακρόπολης και την Ιερά Μονή της Πάτμου -την πρώτη μονή στον κόσμο που έχει ενταχθεί στην εν λόγω εφαρμογή- και θα επεκταθεί και σε πολλά από τα 33 μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους υψηλής επισκεψιμότητας. Σχέδιο που περιλαμβάνει την επέκταση του ωραρίου, την αναβάθμιση των πωλητηρίων και των πωλητέων ειδών κ.α., και του οποίου η εφαρμογή έχει οδηγήσει ήδη από τον πρώτο μήνα σε εντυπωσιακή αύξηση της επισκεψιμότητας.
Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα συνεχίσει και θα εντείνει τη συνεργασία που έχει ήδη εγκαινιάσει με την Google. Μόνον οι εκσκαφές και οι συνακόλουθες ανασκαφές στο μετρό της Θεσσαλονίκης άλλωστε, αποκάλυψαν μια ολόκληρη βυζαντινή πόλη, με έναν τέλεια διατηρημένο αστικό ιστό. «Αλοίμονο αν η Ελλάδα δεν αξιοποιούσε τη σύγχρονη τεχνολογία για να προβάλει τη μοναδικότητα της πολιτιστικής κληρονομιάς της. Πόσω μάλλον σε μια χρονιά, που περιμένουμε περί τα 18 εκατομμύρια επισκεπτών στους αρχαιολογικούς μας χώρους».
Στην εκδήλωση της Google, μίλησαν επίσης οι κ.κ. Στέφανος Λουκάκος, Γενικός Διευθυντής Google Ελλάδος και ο κ. Διονύσης Κολοκοτσάς, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων Google.