Η φιλοδοξία είναι απλή στη σύλληψη της όσο και στην πραγματοποίηση της. Ένα διήμερο όπου θα κυριαρχεί ο θόρυβος και η φασαρία. Τόσο για αυτούς που θα βρίσκονται πάνω στη «σκηνή» όσο και σε αυτούς που θα είναι κάτω από αυτήν.
Ο χώρος είναι το Βυρσοδεψείο στον Βοτανικό όπου το προσεχές Σάββατο και Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το Διήμερο noise/drone. Η΄ διαφορετικά ένα διήμερο πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής.
Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές ο χώροςτου εμπνέει μουσικούς, διοργανωτές και…. κομπρεσέρ. Μια διαδρομή ανάμεσα σε ένα δάσος απότσιμεντοκολόνες, συνηχήσειςκαι στάσιμα κύματα από ένα μονοφωνικό σύστημααναπαραγωγής μεγάλης ισχύος.
Ο ακροατής ακολουθεί τιςπολλαπλές διαδρομές στο χώρο, εξερευνώντας τηνπυκνότητα των ημιτονοειδών κυμάτων. Παράλληλα, θα γίνεται βίντεο προβολή Chladni Patternsαπεικονίζοντας με αναλογικά μέσα το πλήθοςτων αρμονικών και των δονήσεων. Η επέμβαση του κομπρεσέρ θα ηχογραφηθεί, θα καταγραφεί σε βίντεο και θα προβάλλεται σαν μνήμη και τεκμηρίωση του ίχνους που άφησε στο δάπεδο.
Όλος ο σχεδιασμός αποτελεί μία πρόταση των Δημήτρη Καμαρωτού και ΝίκουΚυριαζόπουλου. Σύλληψη χώρου / Δημιουργία διαδρομών: Εύα Μανιδάκη(αρχιτέκτων). Φώτης Γκρίλιας (βοηθός). Δημιουργία γραφημάτων Chladni σε πραγματικόχρόνο/Βίντεο: Βασίλης Κουντούρης
ToLine – up περιλαμβάνει τους: Γιώργο Αξιώτη,Γιώργο Γεωργίου,Άκη Δαούτη,Αλέξανδρο Δρυμωνίτη, Θοδωρή Ζιούτο,Δημήτρη Καμαρωτό,Δημήτρη Καραγεώργο,Βασίλη Κουντούρη,Μαρίνο Κουτσομιχάλη,Γιάννη Κοτσώνη,Νίκο Κυριαζόπουλο,Ilan Manouach,Μανώλη Μανουσάκη,Άκη Σίνο,Δανάη Στεφάνου,Acte Vide,Tim Ward,Studio 19,ISE,Balinese Beast
Που και πότε
Διήμερο noise/drone Φεστιβάλ στο Βυρσοδεψείο
Διεύθυνση: Ορφέως 174, Βοτανικός
Ημερομηνία: Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 21:30
& Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 17:00 & 21:30
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ
8 ευρώ το διήμερο
Τηλέφωνο: 2103453203