Η Ούρσουλα Ευπαλίδη βύθισε τις μακριές, καλλίγραμες γάμπες της στην καυτή άμμο. Το τυρκουάζ μαγιώ, κεντημένο με παγιέτες της Blumarine, δημιουργούσε αστραφτερές αντανακλάσεις κάτω από τον ήλιο. Ενα μικρό κορίτσι πέταξε την κόκκινη μπάλα της στο νερό. Η Ούρσουλα ρούφηξε μια γουλιά από το παγωμένο κοκταίηλ φρούτων.

«Πριν λίγο ο Ντίντη μου τηλεφώνησε από το Λονδίνο» με πληροφόρησε. «Παρακολούθησε τους δύο αγώνες της ελληνικής ομάδας beach volley και δηλώνει ενθουσιασμένος από την απόδοση των (σσ:: εικονιζόμενων επάνω) Βίκυς Αρβανίτη και Μαρίας Τσιαρτσιάνη» συνέχισε. «Μετά την επικράτηση των δύο αθλητριών μας στην μάχη με τις Ρωσίδες Βαζίνα και Βοζάκοβα,ο sweet sweet σύζυγός μου, λάτρης του συγκεκριμένου σπορ, γιόρτασε την νίκη με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες, μόνιμα εγκατεστημένους στην Βρετανική πρωτεύουσα στο πολύ hot «Pollen Street Social» κούνησε με αργές κινήσεις την βεντάλια της.

«Το τρίτο και δυσκολότερο εγχείρημα της ελληνικής ομάδας απέναντι στις super stars Κινέζες Ξούε και Ζανγκ, ανεξάρτητα από την έκβασή του θα συγκεντρώσει επιφανείς θαυμαστές του αθλήματος σε ένα ακόμα πολύ trendy spot του Λονδίνου. Το “Novikov Berkeley”» χαμογέλασε.

Σαλέ, beach volley και οι…90 μέρες

«O Ντίντη Ευπαλίδης και οι φίλοι του, φανατικοί παίκτες και οι δύο του beach volley είναι ίσως οι μόνοι οι οποίοι μπορούν να εξηγήσουν για ποιο λόγο οι Ελβετοί είναι άριστοι γνώστες του σπορ» αφησε να της ξεφύγει ένας βαθύς αναστεναγμός. «Μα γιατί ακόμα και στα βουνά του Γκσαάντ μεταφέρουν με τεράστιες νταλίκες τόνους από άμμο» της απάντησα. «Σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα παίζουν beach volley ενώ το βαρύ, κατάλευκο χιόνι έχει σκεπάσει τις Ελβετικές Άλπεις!» ξέσπασα σε δυνατά γέλια. Η φωτογραφία αψευδής μάρτυράς μου…

«Οι Έλληνες εφοπλιστές οι οποίοι περνούν τουλάχιστον 90 μέρες τον χρόνο στα σαλέ τους στο κοσμοπολίτικο θέρετρο χειμερινών σπορ (η παραμονή διάρκειας 90 days είναι ο «όρος» ώστε να αποκτήσει κανείς την ελβετική υποκοότητα) και η συχνή επισκέπτρια, φοβερή fan του αθλήματος κ.Μαριέττα Χρουσαλά-Πατίτσα γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει» υποστήριξα. «Ετσι λοιπόν σε μία χώρα η οποία δεν βρέχεται από θάλασσα, οι αθλητές τους «σκίζουν» στο beach volley. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι εντυπωσιακές κατάξανθες αθλήτριες Κουν και Ζούμκερ» κατέληξα.

Οι κυρίες του καλοκαιρινού Gstaad

Φόρεσα τα μαύρα γυαλιά μου και αφέθηκα στα χάδια του ήλιου. Άφησα τη σκέψη μου να πετάξει από την παραλία του Καλαφάτη της λατρεμένης μου Mykonos στις ελβετικές Άλπεις. Στενές μου φίλες, σύζυγοι ελλήνων εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών κάνουν εκεί τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

«Είναι βαρετά αλλά όμορφα» μου έλεγε πάμπλουτη γοητευτική Ελληνίς. «Ο χρόνος περνάει πολύ αργά εδώ. Τις περισσότερες ώρες της μέρας κάνω χαλαρωτικά massage και beauté στο spa του “Gstaad Palace”» με πληροφόρησε.

Poor, poor girl. Κατανοώ τις…δυστυχείς αυτές Ελληνίδες οι οποίες στο μόνο μέρος που μπορούν να ακουμπήσουν την πλούσια, εξτενσιούχο χαίτη τους και την μοναξιά τους είναι η Versace πετσέτα ενός πανάκριβου, υπερπολυτελούς spa.

Λίγο πριν από το deal

Τρία μόλις εικοσιτετράωρα πριν το πολυσυζητημένο deal για την μεταβίβαση του υγειούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Πειραιώς, ο κ.Θόδωρος Πανταλάκης (Στη φωτογραφία), παραιτηθείς πλέον Διοικητής της ΑΤΕ, απολάμβανε το μεσημεριανό φαγητό του μαζί με συνεργάτιδά του στο εστιατόριο «Pasaji». Ο κ.Πανταλάκης είχε επιλέξει μάλιστα τον εσωτερικό, δροσερό χώρο του restaurant και όχι την δημοφιλή ξύλινη εξέδρα μέσα στην στοά του CityLink.

Ο κ.Διοικητής καθόταν στο «βορινό τμήμα» του μινιμαλιστικής διακόσμησης spot, το οποίο φρόντισε να αποκτήσει καλοκαιρινό χρώμα με λευκές, ροζ ορχιδέες και φλούο σουπλά.

Ο κ. Λοβέρδος και το Gertrude styled ψωμάκι

Μία μέρα αργότερα στο «Pasaji» κατέφθασε ένα από τα πρόσωπα της ημέρας σήμερα, ο πρώην υπουργός Υγείας κ.Ανδρέας Λοβέρδος. Έχω γράψει και στο παρελθόν ότι ο κ. Λοβέρδος τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στο «τρίγωνο» Σταδίου-Βουκουρεστίου-Αμερικής και τα cosy καφέ και εστιατόρια που συνήθως είναι γεμάτα από ένα ετερόκλητο, πολύχρωμο πλήθος.

Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ κάθησε στην καρέκλα του (και εκείνος επέλεξε το εσωτερικό του restaurant λόγω υψηλών θερμοκρασιών) γύρω στη 1 το μεσημέρι. Παρήγγειλε καφέ, εσπρέσσο, και σε λίγο ζήτησε ένα τόσο δα, ένα γλυκό, τοσοδούλι ψωμάκι.

Λίγα λεπτά αργότερα έφθασαν δύο κύριοι. Κάθησαν στο ίδιο τραπέζι και παρήγγειλαν και εκείνοι καφέ. Η ώρα περνούσε…Ο κ.Λοβέρδος έπινε τον ίδιο καφέ και «τσιμπούσε» το μικρό ψωμάκι. Σκέφθηκα ότι αν ήταν εκεί η adorable γιαγιά Γερτρούδη θα το είχε ήδη βουτήξει μέσα στον καφέ. Έτσι δεν κάνουν συνήθως οι συμπαθείς γιαγιάδες;

Ο Κίμων και η Βαλεντίνη

Γύρω στις 3 το μεσημέρι ένα πρώην ιστορικό, ιδιαίτερα «θορυβώδες» στέλεχος του ΠαΣοΚ έκανε την εμφάνισή του. Ήταν ο κ.Κίμων Κουλούρης ο οποίος συνοδευόταν από αγνώστων στοιχείων κυρία.

Ο κ.Λοβέρδος σηκώθηκε από τη θέση του. Έσπευσε κοντά στον Κίμωνα, ο οποίος είχε προτιμήσει μια μάλλον πιο ανοιχτόχωμη απόχρωση μολυβιών Kohl-Kajal στους μυστηριώδεις καταπράσινους οφθαλμούς του. Τον αγκάλιασε με μεγάλη εγκαρδιότητα. Οι δύο άντρες παρέμειναν αγκαλιασμένοι για μερικά δευτερόλεπτα.

Ο ζεστός αυτός εναγκαλισμός εντυπωσίασε ακόμα και αυτή την εικονιζόμενη κ.Βαλεντίνη Δασκαλούδη-Παπαθεοχάρη, γνωστό μοντέλο της ελληνικής επικράτειας. Η κ. Δασκαλούδη είχε φθάσει στο εστιατόριο με τους γονείς της. Οι κκ Λοβέρδος και Κουλούρης κάθησαν για λίγο στο ίδιο τραπέζι. Συζητούσαν χαμηλόφωνα και κάπου-κάπου έριχναν μια προσεκτική ματιά γύρω τους.

Τι να έλεγαν άραγε; Ίσως τους απασχολούσε το μέλλον του ταλαίπωρου ΠαΣοΚ και κυρίως οι επιλογές και «διαδρομές» του εκρηκτικού Προέδρου κ.Ευάγγελου Βενιζέλου.
Λίγο μετά ο κ.Λοβέρδος επέστρεψε στη συντροφιά του. Το ρολόι έδειχνε τέσσερις. Μετά από τρεις ώρες ο espresso έμοιαζε μίζερος, παγωμένος…

* Περισσότερα πρόσωπα και γεγονότα στην έντυπη έκδοση («Το Βήμα της Κυριακής»), 5 Αυγούστου.