Το Polestar 1 είναι το πρώτο μοντέλο του «Πολικού Αστέρα» μετά την αναβάθμισή του στον όμιλο Volvo και η αλήθεια είναι ότι τόσο το αθλητικό παράστημα ενός μεγάλου coupe που οι Σουηδοί ορίζουν ως «2+2 Gran Tourer Coupe» το οποίο αντλεί επιρροές από τη νεοσύστατη, ενδιαφέρουσα σχεδιαστική παράδοση της Volvo όσο και η επιλογή ενός υβριδικού μηχανικού συνόλου το οποίο υπόσχεται συνδυαστική ισχύ 600 ίππων και 1.000 Nm ροπής, αποτελούν έναν εμφατικό και σαφή τρόπο για να γίνουν οι συστάσεις της νέας κατεύθυνσης της Polestar. Στα χαρακτηριστικά στοιχεία του, τα οποία αποτελούν μια βελτιστοποιημένη έως και κατά 50% επί το δυναμικότερο μετεξέλιξη του οπλοστασίου της Volvo, περιλαμβάνεται και μπαταρία, η οποία του εξασφαλίζει 150 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας και τον τίτλο της αντίστοιχης πρωτιάς για την κατηγορία.

Toyota Concept-i Ride

Οι Ιάπωνες αποκάλυψαν στην πρόσφατη έκθεση του Τόκιο μια πρωτότυπη διθέσια πρόταση προορισμένη για αστικό περιβάλλον και η οποία πλην της αμιγώς ηλεκτροκίνητης λογικής της διακρίνεται από μια κοινωνική ευαισθησία καθώς ο φουτουριστικός σχεδιασμός της προέκυψε υπό το σκεπτικό διευκόλυνσης της πρόσβασης σε AμΕΑ με αναπηρικό αμαξίδιο.

Gran Turismo Sport

Η διάθεση της έβδομης εκδοχής ενός εκ των δημοφιλέστερων video games του πλανήτη είναι γεγονός και εκτός από τις βελτιώσεις που την καθιστούν μια από τις ρεαλιστικότερες του είδους, θα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ 162 αυτοκινήτων, στις οποίες συγκαταλέγονται και προτάσεις που έχουν σχεδιαστεί από αυτοκινητοβιομηχανίες αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο τίτλο.

Mercedes AMG G 65 Final Edition

Η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί ένα είδος αποχαιρετισμού στη μέχρι σήμερα γνωστή G-Class, ο οποίος γίνεται με τον συνήθη επιβλητικά πολυτελή και περιπετειώδη τρόπο που είναι συνυφασμένος με το μοντέλο. Προσφέροντας 630 ίππους και 1.000 Nm ροπής από V12 κινητήρα 6,0 λίτρων, θα κατασκευαστεί σε μόλις 65 αντίτυπα που θα διατεθούν – στην Ευρώπη – προς 310.233 ευρώ.

Alfa Romeo G1

Με έτος κατασκευής το 1922, η συγκεκριμένη Alfa Romeo αποτελεί ένα από τα πρώτα τετράτροχα που κατασκευάστηκαν από την ιταλική φίρμα αλλά και το μοναδικό που σώζεται σε λειτουργική κατάσταση. Θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby’s τον προσεχή Ιανουάριο στις ΗΠΑ και παρά τη σπανιότητά του δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια δολάρια.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ