Χριστουγεννιάτικες προτάσεις από το Nolita

Οσομπούκο ποτισμένο με μπράντι και κόκκινο κρασί ή μπούτι χοιρινό μαριναρισμένο σε χυμό πορτοκαλιού με μέλι και σάλτσα σόγιας; Γιατί όχι και τα δύο;

Στο Nolita στο Ψυχικό θα πας για να γευθείς την πίτσα «total black» – όπου «black» η μαύρη τρούφα -,
στη λεπτή ζύμη της οποίας απλώνουν μοτσαρέλα, παρμεζάνα και ρόκα και την ψήνουν στον ξυλόφουρνο. Αυτό, ως πρώτο πιάτο, γιατί στον κατάλογο υπάρχουν επιλογές για όλα. Από βελούδινες σούπες και βουτυράτα ριζότι, μέχρι εξαιρετικά κρέατα, καρπάτσιο και ταρτάρ.

Εμείς όμως δεν πήγαμε για αυτά, αλλά για τον Δημήτρη Σταμούδη, τον επικεφαλής σεφ του εστιατορίου. Με εμπειρία σε κουζίνες βραβευμένες με αστέρι Michelin, στη χώρα μας και στο εξωτερικό, είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους έλληνες σεφ της γενιάς του. Επίσης, όποτε του έχουμε ζητήσει να μας φτιάξει κάτι, δεν μας έχει χαλάσει ποτέ χατίρι.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.