Επιτάχυνση της πανδημίας

Ανησυχία προκαλεί η παρατηρού-μενη ημερήσια αύξηση του συνολικού αριθμού κρουσμάτων παγκοσμίως. Σύσταση για ευλαβική τήρηση των μέτρων υγιεινής

Μπορεί ολοένα και περισσότερες χώρες ανά τον κόσμο να έχουν ήδη χαλαρώσει ή να χαλαρώνουν τα αυστηρά μέτρα ενάντια στον νέο κορωνοϊό, ωστόσο εκείνος φαίνεται να συνεχίζει ακάθεκτος το παγκόσμιο «ταξίδι» του και το εν δυνάμει φονικό του έργο. Αυτό αποδεικνύουν οι αμείλικτοι αριθμοί: την εβδομάδα που μας πέρασε (και τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές) τα κρούσματα του SARS-CoV-2 σε παγκόσμιο επίπεδο είχαν ήδη αγγίξει τα εννέα εκατομμύρια και οι θάνατοι τους 470 χιλιάδες παγκοσμίως.

Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες – συγκεκριμένα την Πέμπτη 18 Ιουνίου – κατεγράφησαν 150 χιλιάδες νέα κρούσματα SARS-CoV-2 στον πλανήτη εντός μίας μόνο ημέρας – επρόκειτο για ημερήσιο ρεκόρ νέων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας. Μια «ιο-πορεία» που σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθησυχαστική και αυτό ακριβώς έσπευσε να τονίσει πρόσφατα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) δρ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, δηλώνοντας από την έδρα του ΠΟΥ στη Γενεύη ότι «η πανδημία του νέου κορωνοϊού συνεχίζει να επιταχύνεται», και ζήτησε από όλα τα κράτη να μην επιβραδύνουν τις προσπάθειές τους για έλεγχο του ιού. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ-Science και ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Ταρίκ Γιασάρεβιτς υπογράμμισε ότι «ο κόσμος βρίσκεται σε μια νέα, επικίνδυνη φάση» σε ό,τι αφορά την πανδημία, η οποία δεν χωρεί κανενός είδους εφησυχασμό.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.