Στη σκιά της ακρίβειας και του Ουκρανικού

Το τσουνάμι ανατιμήσεων τρομάζει τους πολίτες, «πληγώνει» την κυβέρνηση και αλλάζει την πολιτική ατζέντα - Οι Ελληνες τάσσονται κατά της Ρωσίας, διαφωνούν με την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία - Ανησυχητική επιδείνωση του γενικού κλίματος δείχνει η έρευνα της Metron Analysis

Εδώ και ένα εξάμηνο, από τον Οκτώβριο του 2021, καταγράφεται μία συνεχής πτωτική τάση του κλίματος αισιοδοξίας για την πορεία της χώρας, το οποίο από το 40% φτάνει σήμερα να κινείται στο 30%.

Πρόκειται για μία επιβάρυνση η οποία είναι απολύτως συνδεδεμένη με την αλλαγή της κοινωνικής ατζέντας, και πιο συγκεκριμένα με την άνοδο των οικονομικών θεμάτων στην πρώτη θέση των κυριότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, και ειδικότερα της Ακρίβειας, η οποία είχε πολλά χρόνια να απασχολήσει την ελληνική κοινωνία. Η άνοδος των αναφορών στην οικονομία και την ακρίβεια συνδυάζεται και με την αποτίμηση της προσωπικής κατάστασης, η οποία επίσης επιδεινώνεται. Η πανδημία, που για μια διετία κυριαρχούσε στην ατζέντα της χώρας, έχει σήμερα υποχωρήσει και αναφέρεται μόλις από το 6% ως το κύριο πρόβλημα.

Περιεχόμενο για συνδρομητές

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tovima.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Έχετε ήδη συνδρομή;Μπορείτε να συνδεθείτε από εδω

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.