Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών που κρύβονται πίσω από τις εμπρηστικές επιθέσεις κατά στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Οι Αρχές συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία για να οδηγηθούν στην ταυτοποίησή τους.
Μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχουν ξεκαθαρίσει τον αριθμό των δραστών. Θεωρείται δεδομένο ότι στα χτυπήματα συμμετείχαν δύο άτομα, τα οποία τοποθέτησαν και τα γκαζάκια. Ωστόσο, από την πλευρά της ΕΛΑΣ πιστεύουν ότι υπήρχε τουλάχιστον ένας τσιλιαδόρος, ενώ δεν αποκλείεται η εμπλοκή και άλλων στην υπόθεση.
Ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη, μαζί με στελέχη της Αντιτρομοκρατικής αλλά και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.
Θα γίνουν δύο μεγάλες συσκέψεις με την ηγεσία της ΕΛ.Α.Σ. στο αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου θα εξεταστούν ενδελεχώς όλα τα στοιχεία της έρευνας. Από τα βίντεο φαίνονται τουλάχιστον τρία άτομα και πιστεύεται ότι υπάρχουν και άλλα άτομα τα οποία βοήθησαν σε αυτή την δολοφονική επίθεση.
Ποιοι βρίσκονται πίσω από τη φονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν τα άτομα που έκαναν την επίθεση προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο ή εάν πήραν εντολές από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει πρόσωπα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, με έντονη παρουσία σε καταλήψεις τα προηγούμενα χρόνια στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι φαίνεται να γνώριζαν ότι δεν υπήρχε αστυνομική φύλαξη στα σπίτια που επέλεξαν να χτυπήσουν.
«Είναι τρεις οι δράστες που καταγράφονται από την Ελληνική Αστυνομία στις κάμερες και καταγράφεται και η μοτοσικλέτα με την οποία κινούνταν οι δύο από αυτούς. Η δεύτερη μοτοσικλέτα με την οποία κινείτο ο τρίτος, ο τσιλιαδόρος, γίνεται σχετική έρευνα για να εντοπιστεί. Είμαστε σε μία έρευνα ακτίνας 5 χιλιομέτρων περίπου με αναζητήσεις καμερών, να συγκεντρωθεί το υλικό», λέει, μεταξύ άλλων, για το θέμα, ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος.
Τα υπολείμματα μιλούν για τους δράστες
Από την πλευρά της η Κωνσταντία Δημογλίδου αναφέρθηκε στην πορεία των ερευνών. «Υπάρχουν αποτελέσματα στην έρευνα. Η έρευνα έχει προχωρήσει και ήδη έχουν κάποιες διαπιστώσεις οι αστυνομικοί. Θα πρέπει να περιμένουμε και κάποια αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών» ανέφερε αρχικά.
Όπως τόνισε: «Υπάρχουν υπολείμματα των μηχανισμών και ελπίζουμε ότι θα μας δώσουν στοιχεία. Φυσικά οι αστυνομικοί συνεχίζουν να αναζητούν υλικό ώστε να φτάσουμε στην ταυτοποίηση των δραστών», ενώ επισήμανε πως «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι έχουμε και άλλους συμμετέχοντες».
Σύμφωνα με όσα είπε η κα Δημογλίδου στον ΣΚΑΙ: «Από τους χρόνους που φαίνεται ότι μεσολάβησαν ανάμεσα σε κάθε επίθεση και την απόσταση που υπάρχει μεταξύ αυτών των σημείων, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι είναι τα ίδια άτομα που έχουν δράσει και στα 3 σημεία. Άλλωστε έχουμε και κοινό εμπρηστικό μηχανισμό και στις 3 περιπτώσεις».
Για το εάν οι δράστες εκτιμάται πως συμμετείχαν και σε άλλες αντίστοιχες επιθέσεις στο παρελθόν, η κ. Δημογλίδου αναφέρει πως «αυτό θα το γνωρίζουμε όταν θα ταυτοποιηθούν αυτά τα άτομα. Αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι συμμετείχαν και άτομα τα οποία μπορεί να μην έχουν απασχολήσει ποτέ την Ελληνική Αστυνομία».
Τα νεότερα για την Αφροδίτη Νέστορα
Η Αφροδίτη Νέστορα μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου εκεί θα αντιμετωπιστούν τα εγκαύματα που έχει στα χέρια και στα πόδια, στην ειδική μονάδα αντιμετώπισης εγκαυμάτων.
Ο πατέρας της Αφροδίτης Νέστορα, Παναγιώτης παραμένει στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο καθώς αντιμετωπίζει ακόμα αναπνευστικά προβλήματα λόγω της εισπνοής καπνού. Το MEGA επικοινώνησε με τον κ. Νέστορα ο οποίος δήλωσε συγκλονισμένος για όλα όσα έχουν συμβεί και εξήγησε πώς έγιναν τα γεγονότα.
Ανέφερε ότι αυτός κατέβηκε πρώτος, είδε ότι πήρε φωτιά το πρώτο αυτοκίνητο και ανέβηκε πάνω για να ενημερώσει τις Αρχές αλλά και την οικογένειά του. Έπειτα κατέβηκε η Αφροδίτη Νέστορα μαζί με την μητέρα της και κάπου στο κλιμακοστάσιο, μεταξύ 3υ και 4ου ορόφου εγκλωβίστηκε η σύζυγός του από την δεύτερη μεγάλη έκρηξη η οποία έχει καταγραφεί και σε βίντεο ντοκουμέντο.
Η γυναίκα δεν πρόλαβε να κατέβει κάτω αλλά το ωστικό κύμα από την έκρηξη αλλά και ο έντονος καπνός ήταν τα στοιχεία που της προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό και τα εγκαύματα. Στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο νοσηλεύονται και ακόμη 3 ένοικοι της πολυκατοικίας.
