Σταμάτης Μαλέλης: «Να λέτε την αλήθεια ακόμα κι αν η φωνή σας τρέμει»

Ο Σταμάτης Μαλέλης, Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης MEGA, κατά τη διάρκεια του 1ου Πανελλήνιου και Παγκύπριου Διαγωνισμού Σχολικών Εφημερίδων, αναφέρθηκε στην αξία της διασταύρωσης της είδησης αλλά και της αλήθειας.

Σταμάτης Μαλέλης: «Να λέτε την αλήθεια ακόμα κι αν η φωνή σας τρέμει»

«Η πεμπτουσία της δημοσιογραφίας είναι η αλήθεια. Να λέτε την αλήθεια ακόμα κι αν η φωνή σας τρέμει», ανέφερε ο Σταμάτης Μαλέλης, Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης MEGA, κατά τη διάρκεια του 1ου Πανελλήνιου και Παγκύπριου Διαγωνισμού Σχολικών Εφημερίδων που διοργανώνει «ΤΟ ΒΗΜΑ».

«Η δημοσιογραφία ξεκινάει από την απλή ερώτηση: Τι συμβαίνει και γιατί; Από τη στιγμή που αρχίζουμε και το ψάχνουμε και το διασταυρώνουμε, έχουμε τελικά την είδηση.

Η πεμπτουσία της δημοσιογραφίας -και να το ξέρετε όλοι σας, ίσως να το είδατε από τα πρώτα σας γραπτά- είναι η αλήθεια.

Όσο επίπονη και να είναι, όσο δύσκολη και να είναι, να ψάχνετε πάντοτε την αλήθεια. Να λέτε την αλήθεια ακόμα κι αν η φωνή σας τρέμει», τόνισε ο κ. Μαλέλης λίγο πριν απονείμει βραβεία σε τέσσερα σχολεία, τα οποία μέσα από τις συμμετοχές προώθησαν τη συμπερίληψη, την πολυφωνία και την εκφραστική δημιουργικότητα.

Photo Credits: SOOC

Photo Credits: SOOC

Οι συγκεκριμένες τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στο Ειδικό Γενικό Λύκειο Αθηνών για την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ του Ει-δικού μας», το ΕΝΕΕΓΥΛ Πειραιά για την εφημερίδα «Teen Press», το ΕΝΕΕΓΥΛ Πεύκων για την εφημερίδα «STARATA» και την KATIPUNAN Philippines Cultural Academy για την αγγλόφωνη εφημερίδα «Chronicles».

YouTube video player

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
Exit mobile version