Πρωινό με ελληνικά προϊόντα

Η γραβιέρα Τηνου και η κυκλαδίτικη λούζα «παντρεύονται» με τα αβγά σε ένα εξαίσιο πιάτο.

Προετοιμασία  5’ Μαγείρεμα περίπου 5’

ΥΛΙΚΑ  για 2 άτομα

6 μεγάλα αβγά κατά προτίμηση βιολογικά ή ελευθέρας βοσκής

2 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα Τήνου

4-5 φέτες λούζα κομμένες σε μικρότερα κομμάτια

2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

2 κ.γ. βούτυρο

1- 2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

αλάτι θαλασσινό

πιπέρι

1/2 κ.γ. ξύσμα από ακέρωτο, βιολογικό λεμόνι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μπολ, σπάμε τα αβγά και τα χτυπάμε με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το τυρί, τη λούζα και το μισό σχοινόπρασο και ανακατεύουμε.

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει, ρίχνουμε τα αβγά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να αρχίζουν να δένουν. Προσέχουμε να μην παραψήσουμε και στεγνώσουν τα αυγά. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και αλατοπίπερο (προσοχή με το αλάτι γιατί και η γραβιέρα και η λούζα έχουν ήδη αρκετό).

Σερβίρουμε με επιπλέον σχοινόπρασο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.