Αβγά χαμινάδος και τουρσί

Βασισμένη σε μια από τις πιο γνωστές συνταγές της σεφαραδίτικης κουζίνας.

Προετοιμασία 15′ Βράσιμο 10′ Ψήσιμο 30′ Αναμονή τουλάχιστον 3 ημέρες

ΥΛΙΚΑ (για 10 αβγά)

1 κιλό ξερά κρεμμύδια (κόκκινα κατά προτίμηση)

10 αβγά

2 κ.σ. καφές ελληνικός (σκόνη)

4 κ.σ. ξίδι από κρασί κόκκινο

6 κόκκοι μπαχάρι

3 φύλλα δάφνης

4 καρφάκια γαρίφαλου

Ελαιόλαδο, για τα βάζα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε τα κρεμμύδια, χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε, στα 4. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα αβγά και τον καφέ. Προσθέτουμε μπόλικο νερό (να υπερκαλύπτει τα υλικά), και τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό, βράζουμε για 10 λεπτά ακόμη, ώστε να γίνουν σφιχτά τα αβγά. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 30 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C.

Καθαρίζουμε τα αβγά και τα βάζουμε σε ένα βάζο, αν έχουμε τόσο μεγάλο που να τα χωράει όλα, αλλιώς σε περισσότερα πιο μικρά. Ρίχνουμε το ξίδι, τα μπαχαρικά και λάδι έως ότου να σκεπαστούν. Αν έχουμε περισσότερα βάζα μοιράζουμε αναλόγως τα υλικά. Κλείνουμε καλά το βάζο (ή τα βάζα) και τα βάζουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για τουλάχιστον 3 μέρες

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.