Νύχτες Πρεμιέρας 28 ετών

Το Διεθνές Φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί από τις 28.9 ως τις 9.10

Ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον κινηματογράφο Αστορ της Πλατείας Κοραή, το πρόγραμμα της 28ης έκδοσής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας της Αθήνας, το οποίο φέτος θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου ως και την Κυριακή  9 Οκτωβρίου.

Το Αστορ μαζί με τις μαζί με τις αίθουσες Αστυ, Δαναός 1- 2, Ιντεάλ, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τριανόν, Παλλάς θα είναι μια από τις αρκετές αίθουσες στις οποίες θα φιλοξενηθούν οι προβολές, ενώ να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά, για μία προβολή στο παιχνίδι μπαίνει και αίθουσα VILLAGE CINEMAS – VMAX SPHERA THE MALL ATHENS.

Ενδιαφέρουσες προτάσεις νέων ταινιών και καλά αφιερώματα επιφυλάσσει το φετινό πρόγραμμα. Στις νέες ταινίες θα βρούμε τίτλους όπως οι «Armageddon time» του Τζέιμς Γκρέι, «Τα πνεύματα του Ινισέριν» του Μάρτιν Μακ Ντόνα και «Ολη η ομορφιά και η αιματοχυσία» της Λόρα Πόιτρας που απέσπασε φέτος τον Χρυσό Λέοντα του φεστιβάλ Βενετίας).

Στα πρόσωπα που θα δώσουν το παρόν ξεχωρίζει ο διάσημος Πολωνός σκηνοθέτης Γέρζι Σκολιμόφσκι που θα επισκεφθεί την Αθήνα για την ταινία του «EO» που προβλήθηκε και διακρίθηκε στο τελευταίο φεστιβάλ των Καννών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το αφιέρωμα «New Hollywood» με την προβολή κλασικών αμερικανικών ταινιών της δεκαετίας του 1970 (ανάμεσά τους οι «Ο νονός», «Ο άνθρωπος από τη Γαλλία», «Σκυλίσια μέρα» και «Μανχάταν»), ενώ όπως είναι ήδη γνωστό από την Τρίτη, το πολυσχιδές και πρωτότυπο αφιέρωμα στον Ιταλό μουσικοσυνθέτη Ενιο Μορικόνε (1928–2020), αναμένεται να κάνει επίσης αίσθηση (δείτε

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.