Πετιμέζι

Η κατάλληλη εποχή για να ετοιμάσουμε το δικό μας πετιμέζι με φρέσκο μούστο για άπειρες χρήσεις: σε σάλτσες, σε σαλάτες, σε γλυκά (αντί ζάχαρης), σαν σιρόπι σε λουκουμάδες, τηγανίτες, παγωτά και σε συνταγές για κρέας και κυνήγι.

ΥΛΙΚΑ

2½ λίτρα μούστος «κομμένος» (αυτό σημαίνει ότι είναι βρασμένος ώστε να καθαρίσει από ξένα σώματα και είναι διαυγής. Τον βρίσκουμε αυτή την εποχή στις περισσότερες κάβες)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ρίχνουμε τον μούστο σε μια βαθιά κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις κοχλάσει, σε περίπου 1 λεπτό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο. Σιγοβράζουμε για 2-2½ ώρες, μέχρι ο μούστος να γίνει ένα παχύρρευστο υγρό (θα μοιάζει με μέλι στην υφή). Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 2 ώρες και το βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκαλάκια, σε σκοτεινό μέρος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.