Σαλάτα για την παραλία

Μπορούμε να την απολαύσουμε στο σπίτι ή να την βάλουμε σε ένα δοχείο και να την πάρουμε μαζί μας για σνακ μετά την βουτιά.

Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 5΄

 ΥΛΙΚΑ  (για 2 μερίδες)

1 μικρή σφιχτή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια (χωρίς τα σπόρια)

3 φρέσκα καλαμπόκια ολόκληρα

1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κυβάκια

1 αγγούρι κομμένο σε κυβάκια

2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

½ αβοκάντο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

2 κ.σ. ψιλοκομμένος άνηθος

1 κ.σ. πράσινη ελιά σε ροδέλες

200 γρ. απάκι

60 ml ελαιόλαδο

Χυμός από 2 λάιμ

Θαλασσινό αλάτι

Πιπέρι καγιέν

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κόβουμε την ντομάτα, αφαιρούμε τους σπόρους και την αφήνουμε λίγο σε σουρωτήρι να στραγγίξει.

Ξεφλουδίζουμε το καλαμπόκι και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού αφαιρούμε προσεκτικά τους σπόρους του και τους βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την πιπεριά, το αγγούρι, το σέλερι, την ντομάτα, το αβοκάντο, το φρέσκο κρεμμύδι, την ελιά και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.

Κόβουμε το απάκι σε λεπτές φέτες.

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε το απάκι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά να ροδίσει. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια, τα οποία επίσης προσθέτουμε στη σαλάτα μας.

Σε ένα δεύτερο μικρότερο μπολ βάζουμε τον χυμό λάιμ και το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλατοπίπερο κατά βούληση. Χτυπάμε με σύρμα και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα μας. Ανακατεύουμε τη σαλάτα και τη μεταφέρουμε σε ειδικά δοχεία για να διατηρηθεί.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.