Μπιφτέκι με θυμάρι και ρίγανη

Φτιαγμένο με μοσχαρίσιο κρέας, χωρίς καθόλου ψωμί, είναι ζουμερό κι αφράτο. Το ψήνουμε κατά βούληση στο φούρνο, στο τηγάνι ή στη σχάρα.

Προετοιμασία: 10΄, Αναμονή: 5 ώρες, Ψήσιμο: στον φούρνο 15΄, στο τηγάνι 10΄, στη σχάρα 12΄, Τηγάνισμα 15΄-30΄

 

ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)

1,5 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς, φιλέτο ή σπάλα ή μισός-μισός

¼ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

40 γρ. μουστάρδα, απαλή

1 κ.γ. θυμάρι ξερό

1 κ.γ. ρίγανη ξερή

150 ml νερό

150 ml ελαιόλαδο

3 αβγά, ελαφρά χτυπημένα

150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

Αλάτι και πιπέρι

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και ζυμώνουμε ελαφρά για να ενωθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε με ζελατίνα και αφήνουμε για 5 ώρες στο ψυγείο. Πλάθουμε σε ισομεγέθη μπιφτέκια των 150 γρ. και πάχους 1 1/2 εκ. και ψήνουμε σε τηγάνι με λίγο λάδι, ή σε σχαροτήγανο, ή σε ταψί με λαδόκολλα, ή στη σχάρα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.