Ταραμοκεφτέδες Μακεδονίας

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε τον ταραμά για την ταραμοσαλάτα της Καθαρής Δευτέρας, μπορεί όμως να αποτελέσει βάση και για μια ακόμη πεντανόστιμη λιχουδιά.

 

Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα – Τηγάνισμα 20-30’

Υλικά (για 30 περίπου κεφτέδες)

1 κιλό πράσα, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα

150  γρ. λευκός ταραμάς

1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουτί αναψυκτικό σόδα

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ ματσάκι μαϊντανού, τα φύλλα, ψιλοκομμένος

Μαύρο πιπέρι κατά βούληση

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε τα πράσα στο μισό λάδι για  περίπου 10’ μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Βάζουμε τον τάραμα μέσα σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη σόδα και τον λιώνουμε σιγά-σιγά με το πιρούνι.

Προσθέτουμε τα πράσα, το πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύουμε ώστε να δημιουργηθεί ένασφιχτό μείγμα

Πλάθουμε σε κεφτεδάκι και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (δεν χρειάζεται πολύ λάδι). Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει όλο μείγμα.

Αφού τους τηγανίσουμε, τους βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να τραβήξουν τα λάδια. Σερβίρονται ζεστοί.

 

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.